Türkiye, Avrupa’nın En Fazla Kripto Paraya Sahip Ülkesi Oldu

71
19
8
2
2
Dünya finansal sistemlerini yenilikçi olmaya zorlayan blok zinciri teknolojisine tabanlı kripto paralar giderek yaygınlaşıyor. Türkiye’de de hizmet veren Hollanda kökenli uluslararası banka ING’nin bir araştırmasına göre Türkiye, Avrupa bölgesindeki en çok kripto paraya sahip ülke olarak ortaya çıktı. Araştırmanın detaylarına değiniyoruz.

Kripto paraların kararlı bir şekilde yaygın olarak kullanılmaları için hala çok fazla düzenleme gerekiyor. Yine de insanlar, hukuki olarak engellemelerin yapılmadığı bu yeni nesil finansal sisteme bir bir dahil oluyorlar. Devletler ve bankalar ise kendilerine uygun sistemler ve anlaşmalarla kripto paralara ilişkin yenilikler yapıyorlar. 

Bazı uluslararası bankalar, kripto paralar üzerine çeşitli servisleriyle geleceğe yatırım yaparken araştırmaya büyük önem veriyor. Hollanda merkezli ING’nin yaptığı son araştırma ise Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Zira ülkemiz, Avrupa bölgesindeki diğer bütün ülkelerden daha çok kripto paraya sahip bir pazar haline gelmiş durumda.

Aşağıdaki oranlar, “Biraz kripto paraya sahibim” diyenleri gösteriyor:

Araştırmaya katılan Türklerin %18’i, bir miktarda kripto paraya sahip olduklarını söylediler. Bu orana göre Türkiye, Avrupa ortalamasından 2 kat daha fazla kripto paraya sahip. Türkiye’nin ardından Romanya, Polonya ve İspanya Avrupa’daki en fazla kripto paraya sahip olan ülkeler olarak sıralandılar.

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Türkiye’de kripto paraların yaygın olarak kullanılması için hangi regülasyonların yapılması gerekiyor? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Kaynak : https://btcmanager.com/turkey-owns-most-crypto-europe-survey/
71
19
8
2
2
Emoji İle Tepki Ver
71
19
8
2
2