Türkiye'deki Volkswagen'leri Taşıyacak 2 Katlı Vagonlar İlk Kez Görüntülendi

46
5
4
4
3
Volkswagen'in Türkiye'de kuracağı fabrika için çalışmalar hızlandırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Volkswagen'in Türkiye'de üreteceği araçların taşınması için iki katlı vagon üretimini başlattı. Türk mühendisler ve teknikerler tarafından Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ. bünyesinde üretilen vagonlar, ilk kez görüntülendi.

Birkaç aydır Türkiye, Alman teknoloji devi Volkswagen'in Türkiye'ye kurmaya planladığı üretim tesisini konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Volkswagen, konuyla ilgili olarak ilk somut adımını attı ve Volkswagen Turkey isimli şirketin kuruluş işlemlerini başlattı. Bu durum, Türkiye'de de büyük bir ses getirdi ve bölge halkı, daha şimdiden Volkswagen bünyesinde çalışmanın hayalini kuruyorlar.

Volkswagen'in Türkiye'ye bir üretim tesisi kuracağı artık kesinleşti. Tesis, her yıl yüzbinlerce otomobil üretecek ve bu otomobillerin bir kısmı Türkiye pazarına, bir kısmı da yurtdışına gönderilecek. Peki bu araçların nakliyesinin nasıl yapılacağını hiç düşündünüz mü? Habertürk'ten Olcay Aydilek, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ. (TÜLOMSAŞ) tarafından geliştirilen ve Volkswagen'in otomobillerini taşıyacak olan iki katlı vagonlara ulaştı.

Volkswagen'i taşıyacak vagonlar

Volkswagen'in Türkiye'de ürettiği araçları taşıyacak olan vagonlar, TÜLOMSAŞ'ın Eskişehir'de bulunan tesislerinde Türk mühendis ve teknikerlerin elinden çıkacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Volkswagen'in Türkiye'de üreteceği araçların taşınması için hem karayollarını hem de demiryollarını hazırlıyor. Ayrıca bakanlık, araçların Marmaray'da taşınması için de gerekli çalışmalarını sürdürüyor.

Vagonlar işte böyle görünüyor

Kaynaklar, iki katlı vagonların prototiplerinin hazır olduğunu ve bu vagonların sadece Volkswagen tarafından değil, diğer otomobil üreticileri tarafından da kullanılabileceğini söyledi. Yaşanan bu gelişme ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/volkswagen-in-otomobilleri-boyle-tasinacak-haberler-2528909-ekonomi
46
5
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
46
5
4
4
3