Twitch'in Mobil Uygulamasını TikTok'a Çeviren "Keşfet Akışı" Resmen Kullanıma Sunuldu

3
2
0
0
0
Twitch'in Mobil Uygulamasını TikTok'a Çeviren "Keşfet Akışı" Resmen Kullanıma Sunuldu
Twitch, geçtiğimiz yıldan beri test ettiği yeni "Keşfet" akışını bugün kullanıma sunmaya başladı. Uygulamaya TikTok benzeri bir dikey akış getiren yeni özellik, canlı yayınları kaydırarak keşfetmenizi sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl, TikTok’un devrim yaratan dikey akış formatının Twitch’e de geleceği açıklanmıştı. TikTok’un devrim yaratan akışına benzer bir keşfet bölümü, platformun mobil uygulamasına eklenecekti. Ağustos 2023’ten beri de test ediliyordu.

Ne zaman geleceği merak edilirken dün yapılan bir açıklama bu ay herkese sunacağı göstermişti. Çok beklenen yeni akış, bugün itibarıyla kullanıma sunulmaya başladı.

Canlı yayınları TikTok gibi kaydırarak keşfetmenize yarayacak özellik böyle gözüküyor

Yeni akış, şu anda Twitch'in mobil uygulamasında gözüküyor. Aldığımız ekran kaydından özelliğin "Akış" ismiyle Türkiye'de kullanılabildiğini görüyoruz. Yeni akış, uygulama arayüzünün alt kısmına "Takip Ediliyor" ve "Keşfet" bölümlerinin arasına eklenmiş. Üstteki bölümden ise isterseniz canlı yayınları, isterseniz de klipleri görmeyi seçebiliyorsunuz.

Özelliği biraz açıklayalım. TikTok benzeri dikey formatıyla kaydırarak canlı yayınları keşfetmenizi sağlıyor. Tüm canlı yayınların ve kliplerin içerik kurallarını ihlal etmediği sürece bu sekmede yer alabiliyor.

Akışta gezinirken hem takip ettiğiniz içerik üreticilerinden hem de Twitch’in size önerdiği üreticilerden içerik görebileceksiniz. Beğendiğiniz bir içerik olursa üreticinin avatarına basmanız yeterli olacak. Bunun ardından canlı yayına yönlendirileceksiniz.

Klipler ise Twitch’teki yayınlardan alınan kısa videoları içerecek. Platform akışta hangi kullanıcının o an canlı yayında olduğunu, hangisinin olmadığını da gösterecek. Maalesef reklamlardan kaçamayacaksınız. Şirketin Ürün Yöneticisi Jess Sung’a göre akışta reklamlar karşınıza çıkacak. Ancak Instagram’da olduğu gibi kaydırarak onları geçebileceksiniz. Bu şekilde izleme deneyiminiz etkilenmeyecek.

Yeni akış, yavaş yavaş kullanıma sunulmaya başladı. Yani sizde henüz görünmüyor olabilir. Önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olacağını söyleyebiliriz.

3
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
0
0
0