Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sosyal Medya Haberleri ve İçerikleri

Elon Musk Cüzdanınıza Göz Koydu: Twitter’ın Kullanıcı Adlarını Parayla Satmayı Planladığı Ortaya Çıktı

Elon Musk yönetimindeki Twitter'ın gelir elde etmek için düşündüğü bir başka plan daha ortaya çıktı. Aktarılan bilgilere göre şirket, kullanıcı adlarını açık artırmayla satmayı planlıyor.

Elon Musk Cüzdanınıza Göz Koydu: Twitter’ın Kullanıcı Adlarını Parayla Satmayı Planladığı Ortaya Çıktı
Ümit Kılınç Ümit Kılınç /

28 Ekim’den bu yana Elon Musk’ın yönetiminde olan Twitter, pek çok değişikliğe ve radikal karara ev sahipliği yapmıştı. Aralık ayında yıllardır paylaşım veya giriş yapılmayan 1,5 milyar hesabın kullanıcı adını boşa çıkaracağını açıklayan platformun bu kullanıcı adlarıyla ne yapmayı planladığı ortaya çıktı.

1,5 milyar hesabın kapatılması, kullanıcı adlarının tekrar başkaları tarafından alınabilir olmasını sağlayacak. Twitter’ın bu 'temizliği' ne zaman yapacağına dair hala kesin bir açıklaması yokken bugün, bazı planlar ortaya çıktı.

Boşa çıkan kullanıcı adları satılacakmış:

  • Elon Musk'ın 9 Aralık'taki duyurusu: "Twitter yakında 1,5 milyar hesabın ad alanını boşaltmaya başlayacak."

The New York Times tarafından paylaşılan bilgilere göre Musk yönetimi, Twitter’a ekstra gelir sağlamak için kullanıcı adı satmayı düşünüyordu. Üstelik fikir, 1,5 milyar kullanıcı adının boşa çıkacağının duyurulduğu aralık ayına dayanıyordu.

Bu kullanıcı adlarının satışı ise çevrimiçi açık artırma yoluyla olacaktı. Twitter’ın söz konusu planı gerçeğe dönüştürüp dönüştürmeyeceği bilinmezken, şirketten iddialar hakkında resmi bir açıklama gelmedi.

Benzer bir fikir, Elon Musk’ın duyuru yaptığı gün başka bir kafadan da çıkmıştı:

“Twitter Spaces'ta ilk 100 kullanıcı adının canlı bir müzayedesi harika olurdu.”

YORUMLAR

(1)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
E
ekrem oktay 2 yıl önce
Twt i alirken adamin amaci oara kazanmak degildiki.. Amerikada maymun liberallerin sosyal medya uzerindeki etkisini azaltmakti ve bunu basardi. Simdide libarellerin sosyal medyada karsit goruslulerin twtlerini, hesaplarini nasil banladiklarini aciklio, fedofili libarellerin secimi kazanmasi icin nasil pisliklerini gizledierini ifsa ediyo. Twt da calisan bos onun bunun kuklasinida kovdu. Elon dunyanin en zengin insani ama nasa pentagonun uydularini atmazken spacex o uydulari atiyodu. Elon sadece parasi olan simarik bi adam degil.. Manipulatif te olsa sevmesemde zeki ve ne yaptigini biliyo.
Tüm yorumlar yüklendi (1 yorum)