Twitter'da, Gönderi Başına Para Kazanabileceğiniz Özellik Kullanıma Sunuldu (X mi Demeliydik?)

20
3
3
2
1
Elon Musk, Twitter'da Tweet dizisi paylaşarak para kazanma özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı. Özelliğin hangi şartlarda kullanılabileceği de paylaşıldı.

2022 Ekim ayında resmen Twitter’ın sahibi olan Elon Musk, o günden bu yana pek çok tartışmalı ve son derece önemli kararlara imza attı. Son olarak Twitter'ın adını "X" olarak değiştiren Musk, geçtiğimiz aylarda duyurulan gönderi başına para kazanabileceğiniz sistemin herkes için kullanıma sunulduğu açıklandı. 

Twitter’ı içerik üreticileri için yeni bir gelir kapısına dönüştüreceğini halihazırda duyuran Musk, bu yeni para kazanma yöntemini kullanıma sunduğunu açıkladı. Özelliğin kullanımı için gerekli olan şartlar da paylaşıldı.

Gönderi başına gelir özelliği kullanıma sunuldu!

Reklam geliri paylaşımı olarak adlandırılan sistem, doğrulanmış kullanıcıların X'te (eski adıyla Twitter) yayınlanan içeriğe verilen yanıtlarda, görüntülenen reklam gösterimlerinden gelir elde edebilmeyi sağlıyor. 

Ancak bu geliri elde edebilmek için bazı şartları sağlamanız gerekiyor. Bunun için öncelikli olarak bir Twitter Blue abonesi olmanız ve hesabınızın doğrulanmış olması gerekiyor. Bunun yanında, son 3 ay içerisinde gönderilerinizin en az 15 milyon görüntülenmeye sahip ve takipçi sayınızın 500'den fazla olması gerekiyor. 

Yani aslında Twitter'dan para kazanabilmeniz için öncelikle Twitter'a para ödemeniz gerekiyor. Ayrıca gerçekten elle tutulur miktarda para kazanabilmeniz için bol bol tweet atmanız ve paylaşımların çoğunda Twitter tarafından reklam gösterilmesi de gerekiyor. Yani aslında platformdan para kazanmak pek de düşünüldüğü gibi kolay olmayacak. Şirket, ödemeler için Stripe kullanacak.

Peki gönderi başına ödeme alabilmek için ne yapmalısınız?

Twitter Blue abonesi olan ve şartları sağlayan kullanıcılar, platformda "Para Kazanma" bölümünden kolay bir şekilde ödeme ayarlarını güncelleyebilecek. Bu sekmede "Katıl ve ödemeleri ayarla" seçeneğine tıkladığınızda, ödemenizi almak üzere bir hesap oluşturmak için Stripe'a yönlendirileceksiniz. Eğer hesabınızda 50 dolardan fazla birikirse, paranızı çekebileceksiniz. 

Özellik, bazı kırmızı bayraklara da sahip:

Elon Musk'ın duyurusu, aslında Twitter için yapılan önceki planlardan biriyle çakışıyor. Musk, daha önce Twitter'da her bir Tweet için uygulanan karakter sınırını kat kat artıracağını açıklamıştı.

Bu hareketle birlikte aslında günümüz Tweet dizilerinin pek çoğu da tarihe karışabilirdi. Fakat yeni duyuru, artık iki cümleyle anlatılabilecek konuları bir dizi halinde sündürülmüş şekilde görebileceğimize işaret ediyor.

20
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
3
3
2
1