Uber, XL Hizmeti Şoförlerinin Zararını Karşılayacak

12
2
1
1
0
Mayıs ayında XL hizmetini durdurduğunu açıklayan Uber, eski çalışanlarının şikayet ve davalarıyla karşı karşıya. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Uber, zararın karşılanacağını açıkladı.

Pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de bir dönem hizmet veren Uber, uzunca bir süre gündemin ana konularından bir tanesi olmuştu. Sarı taksi esnafının karşı geldiği bu sistem, siyasilerin de gündemine konu oldu ve bir süre sonra Uber, XL hizmetini durdurduğunu açıkladı.

Uber'in XL hizmeti için çalışan çok sayıda vatandaşsa bu durumun ardından işsiz kaldı. Üstelik, Uber'in XL hizmetine dahil olmak için yeni araç alan vatandaşlar, borçlarını da ödeyemez hale geldiler. Bu bağlamda bazı çalışanlarsa, Uber'e dava açarak zararlarının tazmin edilmesini istediler.

uber

Uber XL çalışanlarının ifadelerine göre şirket, çalıştıkları dönemlerde kesilen trafik cezalarını ödemiş durumda ancak tüm masrafların çok daha yüksek olduğunu ifade ediyorlar. Konuyla ilgili olarak Uber çalışanları, şirkete bir dilekçe yazarak zararlarının en azından yüzde 50'lik kısmının Uber tarafından ödenmesini istediler.

63 ülkede aktif olarak hizmet veren ve günde 15 milyon kadar yolcu taşıyan Uber, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve zararların karşılanacağını açıkladı. Ayrıca Uber, mahkemeye başvuran eski çalışanlarının da davalarını çekmeleri halinde giderlerini karşılayacağını belirtti. 

Uber yazılı açıklamasında "Uber’e iletilmiş idari para cezalarının ilgili iş ortaklarımız adına ödenmesine çoktan başlanmıştır. Henüz ödemesi yapılmamış idari para cezalarınız var ise; ekibimizin ödemeleri en kısa süre içerisinde tamamlamak için özenle çalıştığından lütfen emin olun. Bunun yanı sıra, UBER bazı iş ortaklarımıza ve sürücülerine gönüllü olarak ek bir destekte bulunmakta ve belirli bir miktarda iyi niyet ödemesi sunmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908061039854931-uberden-Xl-telafisi-istiyorlar/
12
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
1
0