Ubisoft, Steam Fiyatı 77 TL Olan Oyunu Kısa Süreliğine Ücretsiz Yaptı

58
10
4
4
1
2010 yılında piyasaya sürülen ve oyunseverlerin göz bebeklerinden bir tanesi haline gelen Assassin’s Creed Brotherhood oyunu, Ubisoft tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.

Ubisoft'un efsaneleşmiş oyunlarından bir tanesi olan Assassin’s Creed serisinin Brotherhood isimli oyunu, kısa bir süreliğine ücretsiz oldu. Sadece Çin ve Kore için yapılan bir kampanya kapsamında ücretsiz olan bu oyuna, nasıl sahip olabileceğinizi anlatacağız.

Assassin’s Creed serisinin üçüncü oyunu olan Brotherhood, serinin en etkileyici oyunlarından biriydi. 2010 yılında piyasaya sürülmesine rağmen hala oynanabilir durumda olan bu oyun, şimdi Ubisoft tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.

ücretsiz oyun

Ubisoft, oyunu sadece Çin ve Kore bölgesinde ücretsiz yaptığı için, Türkiye üzerinden kampanyaya erişilemiyor. Burada bulunan bağlantıya erişim sağladığınız zaman, oyuna ücretsiz olarak sahip olamayacağınızı gösteren bir uyarıyla karşılaşacaksınız. Bu uyarı bölümünü atlamak için VPN kullanmamız gerekiyor. Dilerseniz şimdi de hangi VPN uygulamasını kullanacağımıza ve oyuna nasıl ücretsiz olarak sahip olacağımıza bakalım.

VPN kurulum işlemleri ve Assassin’s Creed Brotherhood'a ücretsiz sahip olmak için yapılması gerekenler:

  • Eğer hali hazırda kullandığınız bir VPN uygulaması varsa, uygulamanın Çin veya Kore server'larına bağlanarak bu aşamayı atlayabilirsiniz. Ancak VPN kullanmayan takipçilerimiz, bu adımları yapmak zorundadır.
  • Assassin’s Creed Brotherhood oyununa ücretsiz olarak sahip olmak isteyen takipçilerimiz, bir editör tavsiyesi olarak "Urban VPN" isimli yazılımı kullanabilirler. Eğer Google Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız, burada bulunan bağlantıyı kullanarak uzantıyı doğrudan Chrome'a ekleyebilirsiniz.
  • Urban VPN, fazlasıyla kolay bir arayüze sahip. Uzantı, Google Chrome'a eklendikten sonra, tarayıcınızın sağ üst kısmında beliren ufak simgeyi görebilirsiniz.

  • Eğer Google Chrome kullanmıyorsanız, uygulamanın tam sürümünü bilgisayarınıza indirerek kurmanız ve kullandığınız tarayıcı için gerekli olan ayarları yapmanız gerekiyor. Urban VPN'in internet adresine erişmek için burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.
  • Kurulum işlemlerini tamamladıktan ve tarayıcınızı açtıktan sonra yukarıda da göründüğü gibi bir arayüzle karşılaşacaksınız. Bu arayüz, varsayılan olarak ABD server'larına bağlanıyor. Ancak bizim, Çin ya da Kore server'larına bağlanmamız gerekiyor. Bunun için "United States (USA)" yazan kısma tıklamamız ve "Korea" yazmamız gerekiyor. (Hangi server'da hata almazsanız o ülkenin server'ını kullanabilirsiniz. Ancak bizim testlerimizde Kore server'larında herhangi bir sorun yaşanmamıştır.)
  • Server seçtikten sonra bağlantınız otomatik olarak Kore üzerinden verilmeye başlayacak ve bu küçük arayüz şöyle görünecektir.

  • Bu işlemlerin ardından Assassin’s Creed Brotherhood oyununa ücretsiz olarak sahip olmak için hazırsınız demektir.
  • Burada bulunan bağlantıyı kullanarak oyunun ücretsiz olarak verildiği kampanya sayfasına yeniden erişim sağlıyoruz. Bu kez herhangi bir sorunun olmadığını göreceksiniz.

  • Bu sayfada oyunun ücretsiz olduğuyla ilgili bilgi veriliyor ve kampanyanın 3 Ağustos'ta biteceği bildiriliyor. Ekranın alt kısmında bulunan kırmızı dolgulu "PC" yazan butona tıklıyoruz.
  • Ubisoft doğrudan giriş yapmanız için yeni bir sayfaya yönlendirme yapıyor. Eğer daha önceden oluşturduğunuz bir Ubisoft hesabınız varsa doğrudan giriş yapabilirsiniz. Ancak daha önce bir Ubisoft hesabı edinmediyseniz Facebook, Xbox, Twitch veya PlayStation hesabınızla da giriş yapabileceğiniz gibi e-posta adresinizi kullanarak manuel kayıt yapabilirsiniz.

  • Giriş işlemini tamamladıktan sonra Ubisoft, Assassin’s Creed Brotherhood'u otomatik olarak Ubisoft kütüphanenize ekliyor. Oyunu indirip oynamaya başlamak içinse Uplay isimli, Ubisoft'un kendi platform uygulamasını indirmemiz gerekiyor.

  • Karşınıza çıkacak ekran yukarıdaki gibi görünüyor olacak. Eğer daha önceden Uplay uygulamasını indirdiyseniz doğrudan "Launch Uplay" butonuna veya Uplay'i indirmek için "Download Uplay" butonuna tıklayabilirsiniz. Burada bulunan bağlantıyı kullanarak da indirebileceğiniz Uplay uygulaması, 100 MB boyutuyla kısa bir süre içerisinde bilgisayarınıza indiriliyor. 
  • Uplay uygulamasının kurulum işlemlerini yaptıktan sonra az önce oluşturduğumuz veya daha önceden edinmiş olduğumuz Ubisoft hesabına giriş yapıyoruz.
  • Açılan uygulamada ekranın üst kısmında menülerin olduğunu görebilirsiniz. Bu menülerin arasında bulunan "Games" bölümü, daha önceden satın almış olduğunuz Ubisoft oyunlarını görüntülemenizi sağlıyor.
  • Games bölümüne girdikten sonra, Assassin’s Creed Brotherhood'un Ubisoft kütüphanenize eklenmiş olduğunu görebilirsiniz.

  • Oyunun üzerine tıkladığınız zaman, oyunu indirmeniz için gerekli olan sayfaya yönlendiriliyorsunuz. indirme işlemlerinin ardından Assassin’s Creed Brotherhood'u oynamaya başlayabilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak, Assassin’s Creed Brotherhood oyununa ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

  • Not: Urban VPN, sadece bir editör tavsiyesidir. Uygulamanın kullanımından ötürü yaşanabilecek olan sorunların tümü, kullanıcıların kendi sorumluluğundadır. Bu VPN uygulamasının kullanılması şart değildir ancak hangi uygulamanın kullanıldığı fark etmeksizin Çin veya Kore server'larına girilmesi zorunludur.
  • Not: Yeni bir VPN uygulamasını tarayıcınıza eklemeniz durumunda çakışma yaşamamak için tarayıcınızı yeniden başlatmanız tavsiye edilir.

Saat 13:50 itibarıyla güncelleme:

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemi kullanarak oyuna ücretsiz olarak sahip olmak isteyen takipçilerimizin, giriş sırasında sorun yaşadığı gözlenmiştir. Yaptığımız kontrollerde, Ubisoft'a VPN kullanarak giriş yapılamadığı, buna ek olarak bazı internet tarayıcılarından VPN kullanmadan giriş yapılabiliyorken, bazı internet tarayıcılarında ise giriş yapılamadığı tespit edilmiştir. Muhtemelen bu sorun Ubisoft'un sisteminde yaşanan yoğunlıktan dolayı kaynaklanmaktadır. Birkaç saat sonra yeniden denemeniz tavsiye edilir.

Saat 15:45 itibarıyla yeni güncelleme:

Kullanıcıların giriş yaparken yaşadıkları problemin sistemsel olmadığı anlaşılmıştır. Ubisoft'un altyapısı VPN ile girişleri engellemektedir. Bir takipçimizin de fark ettiği üzere, sisteme giriş yapabilmek için önce VPN'i açıyoruz ve kırmızı dolgulu "PC" yazan kısma tıklıyoruz. Bu işlemin ardından Ubisoft, giriş sayfasına yönlendirecektir. Burada VPN'i yeniden durduruyoruz ve giriş işlemini tamamlıyoruz. Giriş yaptıktan sonra ilk başta aldığımız uygun değil hatasını alacaksınız. VPN'i tekrardan aktif ederek sayfayı yenilediğiniz takdirdeyse Assassin’s Creed Brotherhood, Ubisoft kütüphanenize eklenmiş oluyor.

Kaynak : https://www.epicbundle.com/article/game-for-free-assassin-s-creed-brotherhood
58
10
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
58
10
4
4
1