Ünlü Instagram Fenomeni, Uyuşturucuya Özendirmekten Gözaltına Alındı

97
18
15
2
0
Yerli Kim Kardashian olarak anılan ve Instagram'da binlerce takipçisi bulunan Pelinsu Meşe, paylaşımlarında uyuşturucu maddeye özendirme suçundan gözaltına alındı. Meşe, emniyette ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Sosyal medya artık hayatın bir vazgeçilmezi haline geldi. Gencinden yaşlısına hatta çocuklara kadar neredeyse herkesin en azından bir sosyal medya platformunda hesabı bulunuyor. Tabii internet ve sosyal medya kullanımının da bir anda artmış olması, peşinden de bazı sorunları getirdi.

Özellikle çocukların ebeveyn kontrolü olmadan internette ve sosyal medya sitelerinde dolaşması, oldukça tehlikeli bir hâl almaya başladı. Sosyal medya platformları site içeriklerini kontrol altında tutmaya, “aile dostu” olmaya çalışsa da buralarda bulunan devasa kitlelerin içeriklerini kontrol etmek pek de mümkün olmuyor.

pelinsu meşe gözaltı

Sosyal medya platformlarındaki içeriklerden çocukları korumak görevi sadece aileye değil aynı zamanda devlete de düşüyor. Bu kapsamda Muğla’nın Bodrum ilçesinin narkotik suçlarla mücadele grup amirliği, uyuşturucu madde kullanmayı özendirenlere karşı bir operasyon başlattı ve "yerli Kim Kardashian" olarak da bilinen Pelinsu Meşe gözaltına alındı.

Uyuşturucu maddeleri özendirmeyle mücadele kapsamında gözaltına alınan Meşe, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Instagram’da binlerce takipçisi olan Pelinsu Meşe, normalde ABD’de yaşıyor ve kliplerde boy gösteriyor.

Uyuşturucuya özendirmeyi önleme kapsamında daha önce farklı operasyonlar da yapılmış ve Ezhel de dâhil olmak üzere birkaç farklı isim gözaltına alınmıştı. Siz bu operasyonlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kliplerde, şarkılarda, sosyal medya paylaşımlarında uyuşturucu maddelerden bahsetmek özendirici mi ve devletin bunun için önlem alması gerekiyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.haberler.com/sosyal-medya-fenomeni-ne-uyusturucudan-gozalti-12234633-haberi/
97
18
15
2
0
Emoji İle Tepki Ver
97
18
15
2
0