Kendi Roketiyle Uzaya Çıkacak Jeff Bezos'un Dünya'ya Dönmesini Engellemek İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

277
7
5
4
3
Önümüzdeki ay Blue Origin'in Shepard aracıyla ilk ekip uçuşuna katılacak olan Jeff Bezos'un Dünya'ya geri dönüşünü engellemek için imza kampanyası başlatıldı. Elbette ciddi sebeplerle başlatılmamış olan kampanyayı 7 binden fazla kişi imzaladı.

Blue Origin’in Shepard adlı 6 kişilik aracıyla Temmuz’da uzaya gideceğini sizlerle paylaştığımız Jeff Bezos, buralarda pek istenmiyor gibi görünüyor. Change.org’da başlatılan bir imza kampanyası, her yıl Dünya’nın en zenginleri listesinde zirveye oynayan Bezos’un Dünya’ya geri dönüşünün reddedilmesini konu alıyor ve kampanya şimdiden 7000 imzayı aşmış durumda.

Bezos’un, bu imza kampanyası kapsamında Süpermen’in düşmanı olarak tanıdığımız Lex Luthor olduğu öne sürülüyor ve Bezos, düz Dünya, 5G mikroçipleri gibi birçok konuyla bağdaştırılıyor, dolayısıyla da bu konularla alay ediliyor.

“Elon’u da yanında götür!”

Jeff Bezos İmza Kampanyası Yorumları

Bezos’un geri dönüşünü engellemek amacıyla başlatılan bu imza kampanyasına gelen yorumlar ise oldukça eğlenceli. Kimileri; Tesla, SpaceX ve son zamanlarda Bitcoin ile tanıdığımız Elon Musk’ı da yanında götürmesini isterken kimileri de Bezos’un devasa servetinin herkesçe paylaşılabileceğini savunuyor.

Jeff Bezos’un bu konu hakkında bir yorumu bulunmuyor fakat imza kampanyasını başlatan Jose Ortiz, kendisine sorulduğunda esprilerine devam ederek kötülüğün efendisinden kurtulmak için bu uçuşun mükemmel bir fırsat olduğunu ve kaçırılmaması gerektiğini söylüyor.

Jeff Bezos, bu uçuşta altı kişilik bir ekibin parçası olacak ve koltuklardan biri, geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz açık arttırmaya konulmuş olan koltuk. Sahibinin ise bu koltuğa tam 28 milyon dolar ödediği biliniyor. Uçuş, Apollo 11’in aya inişinin 52’nci yıl dönümüne denk gelen 20 Temmuz’da gerçekleşecek ve ekip, yaklaşık saatte 3220 kilometre hızla uzaya doğru yol alacak.

Yörüngeye ulaştığında ise birkaç dakikalığına hareketsiz kalacak olan aracın, üzerindeki paraşüt ile dikey bir şekilde aşağı süzülerek iniş yapması bekleniyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9688243/Thousands-sign-petition-calling-Amazon-founder-Jeff-Bezos-DENIED-entry-Earth.html
277
7
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
277
7
5
4
3