Volkswagen’in 45 Yıldır Devam Eden Başarısı: Volkswagen Golf

36
9
2
2
1
Volkswagen’in bugüne kadar en fazla ürettiği araç olan Golf’ün yeni nesili önümüzdeki günlerde tanıtılacak. Sekizinci nesil Golf araçlar tanıtılmadan Golf’lerin tarihine bir bakmak isteyebilirsiniz.

Volkswagen’in hazırladığı Golf tarihçesine göre, Volkswagen Golf’ün seri üretimine 1974 yılının Mart ayında Wolfsburg’ta başlandı. 1974’ün Mayıs ayında da birinci nesil Golf araçların satışı başladı. Volkswagen tarafından Golf araçların üretimine başlanması büyük bir değişiklikti. Zira Golf, ikonikleşen Bettle'ın mirasını baştan aşağı yeniliyordu.

Volkswagen, 1930’ların sonunda piyasaya sürdüğü Beetle araçlarla piyasaya damga vurmuştu. Beetle model araçlar, 1960’lı yıllarda dünyanın dört bir tarafında satış rekorları kırdı. Beetle model araçlar, hem kendine ait tasarımı hem arka kısımda bulunan motoru ile ikonik bir araç olmuştu. Otomotiv devi, Beetle’ın büyük başarısına rağmen motoru aracın ön kısmına yerleştirilmiş ve önden çekişli bir araç için çalışmalara başladı. İşte bu çalışmanın meyvesi olarak Volkswagen Golf araçları yollarda görüyoruz.

golf 1

Volkswagen, Golf’ün tarihçesi için hazırladığı basın bülteninde, ilk Golf model araçlar için yazılan tanıtım yazısını da yayınladı. 1974’te yayınlanan Golf tanıtımı şöyleydi: “Golf maksimum kullanılabilir alan ve güvenlik sunuyor. Golf, dayanıklılıktan taviz vermeden pratikliğe yönelen bir araç. Düşük kayış çizgisi, sürücülere net bir genel bakış açısı sağlar ve eğimli kaput, aracın önündeki yolun her zaman görüş alanında olmasını garanti eder. Düşük arka cam geri vitesle hareket etmeyi çok kolaylaştırır.” Volkswagen bu açıklamanın yeni nesil Golf’ler için de geçerli olduğunu söylüyor. 

Volkswagen’in bugüne kadar en fazla ürettiği araç olan Golf, şirketin tarihindeki önemli başarıların da arkasında bulunuyor. Örneğin, 1979 yılında üretilen Golf Cabriolet, o tarihte en fazla satılan üstü açık araç oldu. 

volkswagen golf r

Volkswagen, ilk Golf modelini 1974 yılında üretim bandına çıkarmıştı. Otomotiv devi 1976 yılının Ekim ayına kadar toplam 1 milyon adet Golf sattı. Volkswagen, hala Golf model araçlar üretmeye devam ediyor. 45 yıllık başarının arkasındaki güç olan Volkswagen Golf’ün sekizinci nesil araçları 25 Ekim’de tanıtılacak. 

Kaynak : https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/countdown-to-the-new-golf-golf-i-the-pioneer-5439
36
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
36
9
2
2
1