Tamamen Reklamsız Olan Webtekno Mobil Uygulaması Nasıl Kullanılır?

101
35
21
4
4
Türkiye’nin en büyük teknoloji ve haber portallarından Webtekno’nun hem iOS hem de Android cihazlarda kullanabileceğiniz uygulamasına yakından bakıyoruz. Haberlere, videolara ve diğer içeriklere anında erişebileceğiniz uygulamayı nasıl kullanacağınızı anlatıyoruz.

Teknoloji, bilim, sinema ve sosyal medya gündemini anlık olarak takip etmek isteyenler, bizi sosyal medyadan ve YouTube kanalımızdan yakından takip ediyorlar. Nitekim güncel haber akışlarına ulaşmanın daha kolay bir yolu var. İçeriğinde herhangi bir reklam bulunmayan, içeriklerin anında okuyucuya ulaştığı Webtekno mobil uygulaması bir süredir hizmet veriyor. 

Sık sık güncelleme alan mobil uygulamamız, iOS ve Android cihazlar için marketlerde indirilebilir durumda. Bu içerikte ise uygulamayı nasıl kullanacağınıza, günün en flaş gelişmelerine nasıl göz atacağınıza yakından bakıyoruz.

  • NOT: Uygulamada yer alan favori haber kaydetme ve kullanıcı adıyla yorum yapma özelliklerini kullanmak için Webtekno'ya üye olmanız gerekiyor. Hemen üye olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Başlamadan önce, Webtekno mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsininiz:

1. Tüm güncel gelişmelere anında ulaşabileceğiniz Haberler ana sayfası:

İnternet sitemizden farklı olarak bu ana ekranda, yayımlanan tüm haberler anında akışın üst sıralarına ekleniyor. Tüm güncel gelişmelere sayfayı aşağıya kaydırarak ulaşabiliyorsunuz. 

  1. Haber görünüm seçeneği: "Büyük Kart" ya da "Küçük Liste" seçeneklerinden birisini kullanabilirsiniz. 
  2. Anahtar kelimelerle haber arama: Dilediğiniz konuda Webtekno'da arama yapabilirsiniz.

NOT: iOS kullanıcıları bu seçeneklere alttaki menüde yer alan "Gözat" seçeneğinden erişebilirler.

2. Ekran altındaki hızlı erişim menüsü:

Uygulama ana ekranı altında yer alan seçenekler sırasıyla şu şekilde:

  • Haberler: Webtekno'da yayımlanan tüm haberlerin akış ekranı,
  • Gündem: Anlık olarak en çok ilgi gören haberler,  ​
  • Videolar: Webtekno YouTube kanalında yayımlanan tüm videoların sıralı listesi,
  • Favoriler: Webtekno üyeliğinizle giriş yaparak favori olarak kaydettiğiniz tüm içeriklerin listesi,
  • Gözat (iOS): Uygulama menüsüne, kategorilere, arama özelliğine, ayarlara ve Günlük Bülten'e erişim.

3. Haber ekranı:

  • Haber ya da diğer içeriklerin ana görünümü, Android ve iOS için farklı olsa da temel özellikler aynı. Bu ekranda içeriğinizi okuyabilir, videoları izleyebilirsiniz.
  • Habere yorum yapmak için sağ üst köşedeki yorum sembolüne dokunabilir,  
  • Haberi favori olarak kaydetmek için de soldaki flama sembölüne dokunabilirsiniz.
  • Haberi paylaşmak için Android'de başlık altındaki sembole, iOS uygulamasında ise ekran üzerindeki sembole tıklayabilirsiniz.

4. Uygulama menüsü:

Sol üst köşedeki ızgaraya tıkladığınızda açılan uygulama menüsünde; günün en çok okunan 10 haber ve içeriğine, Webtekno YouTube kanalında yayımlanmış ve o gün en çok izlenen videolara ulaşabilirsiniz. Ayrıca haberleri ilgi duyduğunuz kategorilere göre listelemek için Kategoriler bölümünden seçim yapabilirsiniz.

  • Uygulama içinden var olan bir üyeliğiniz için giriş yapabilir ya da yeni bir Webtekno üyeliği oluşturabilirsiniz. Bunun için ana menü üzerindeki profil simgesine tıklamanız yeterli:

  • En altta bulunan "İ" sembolü ile Webtekno hakkında bilgi alabilir,
  • Gece modu seçeneğini aktif ederek, koyu renkli temaya geçiş yapabiliriz:

NOT: Gece modunu kullanmak isteyen iOS kullanıcıları, uygulamanın Ayarlar menüsüne gidebilir.

  • Böcek "bug" sembolüne tıklayarak uygulamada karşılaştığınız hataları anında ekibimize bildirebilir, hata bildirimi dışındaki öneri ya da şikayetlerinizi zarf sembolüne tıklayarak bize gönderebilirsiniz:

  • Her akşam bildirim olarak gelen Günlük Bülten kartları:

Uygulama ana menüsünden ulaşabileceğiniz en kullanışlı özelliklerden birisi de sizin için her gün seçilen özel içeriklere ulaşabileceğiniz Günlük Bülten köşesi. Bu köşede yer alan içerikler, her akşam editörlerimiz tarafından seçilip sizlere bildirim olarak gönderiliyor. Günün en önemli gelişmelerine bu kartlardan ulaşabilirsiniz. Akşam bildirimlerini beklemeden ana müden Günlük Blten seçeneğine tıklayıp, en son seçkiyi görüntüleyebilirsiniz. 

  • Hatırlatma: Haber kartları arasında geçiş yapmak için sağa ya da sola kaydırma yapmayı unutmayın.

5. Ayarlar menüsü:

  • Ayarlar menüsünde uygulama aracılığıyla gelen bildirimleri özelleştirebilir, dilerseniz belirli saatler arasında bildirim almak için kendi özel ayarınızı yapabilirsiniz. 
  • Ana menüdeki içerik listeleme tipini buradan da belirleyebilir, içeriklerdeki yazı fontlarını "normal, orta ve büyük" olmak üzere buradan ayarlayabilirsiniz.
  • Veri tasarrufu modu:

Uygulamanın kullandığı internet verisini en aza indirgemek için bu seçeneği aktif edebilirsiniz. Aktif ettikten sonra görseller ve videolar, yalnızca siz üzerlerine dokunduklarında açılacaktır. Veri tasarrufu modu, yalnızca mobil internet bağlantısında çalışır.

  • Gece modu zamanlama: Zamanlı gece modu seçeneğiyle, ana menüden manuel olarak açtığını gece modunu belirli saat aralıkları için özelleştirebilir, geceleri otomatik olarak koyu temanın tadını çıkarabilirsiniz.

Webtekno mobil uygulamasına hem iOS hem de Android mağazalarından ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

Görüş, öneri ya da şikayetlerinizi günün her saat diliminde bize ulaştırabilirsiniz. Görüşmek üzere!

101
35
21
4
4
Emoji İle Tepki Ver
101
35
21
4
4