WhatsApp Sesli Mesajlarını Gizli Bir Şekilde Nasıl Dinleyebilirsiniz?

42
14
9
9
7
WhatsApp, kulaklığı yanında olmayan ve sesli mesajları hoparlörden dinlemek istemeyen kullanıcılar için son derece kullanışlı bir özelliğe sahip. Peki bu özellik nasıl kullanılır?

Günümüzde neredeyse tüm akıllı telefon sahipleri WhatsApp’ın anlık mesajlaşma hizmetinden faydalanıyor. WhatsApp da uygulamaya olan bu ilginin farkında olduğu için mesajlaşma servisine sürekli olarak yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Bu makalemizde yeni gelen bir WhatsApp özelliğini değil, halihazırda var olan fakat çok az kişi tarafından bilinen bir özelliği inceleyeceğiz.

Kişiler her durumda sesli görüşme gerçekleştiremeyebilir. Bu gibi durumlarda sesli mesaj gönderme özelliği adeta hayat kurtarır. Fakat sesli mesaj alan herkesin kulaklığı yanında olmayabilir ve bu gibi durumlarda kullanıcılar mesajı hoparlörden dinlemek zorunda kalır. Yani en azından çoğu WhatsApp kullanıcısı öyle sanıyor. WhatsApp, kulaklığı olmayan kullanıcıları da düşünerek uygulamaya gizli bir özellik eklemiş durumda.

Eğer yanınızda kulaklık yoksa ve sesli mesajı hoparlörden dinlemek istemiyorsanız sesli mesajı oynat butonuna dokunduktan sonra telefonunuzu standart sesli görüşme pozisyonunda kulağınıza götürün. WhatsApp, cihazı kulağınıza götürdüğünüzde sesi hoparlörden alıp telefon ahizesine verecek ve mesajı yeniden başlatacak. Böylece sesli mesajı bir telefon görüşmesi gibi yalnızca siz duyacaksınız.

WhatsApp, sesli mesaj dinleme konusunda getirmiş olduğu kolaylığı, sesli mesaj kaydetme konusunda da destekledi. Eğer WhatsApp’ta uzun bir sesli mesaj göndereceksiniz sesli mesaj kayıt düğmesine basılı tuttuktan sonra parmağınızı yukarı kaydırabilirsiniz. Böylece WhatsApp, parmağınızı ekrandan çekseniz dahi sesinizi kaydetmeye devam eder. Ses kaydınız bittiğinde ise tek yapmanız gereken gönder butonuna dokunmak.

Kaynak : https://www.makeuseof.com/tag/listen-whatsapp-audio-messages-secret/
42
14
9
9
7
Emoji İle Tepki Ver
42
14
9
9
7