Whatsapp, Şüpheli Link Tespiti Yapacak Yeni Bir Özellik Getirmeyi Planlıyor

9
5
4
1
0
Whatsapp'ın platform üzerindeki yalan haber yayılımlarının yanı sıra sahte ve zararlı linklerin yayılımını engellemek amacıyla yeni bir özellik ekleyeceğine dair iddialar geliyor. Özellik, şüpheli ve zararlı linkler hakkında kullanıcılara uyarı verecek.

Uygulamanın beta versiyonunda keşfedilen özellik, sohbetler içerisinde gönderilen linkleri analiz ediyor ve sahte veya zararlı sitelere yönlendirip yönlendirmediğinin kontrolünü yapıyor. Eğer link şüpheliyse, hızlıca kırmızı renge dönüyor. Kullanıcı yine de linke tıklarsa, Whatsapp bu sefer bir uyarı mesajı gösterecek ve ekranda linkin zararlı olabileceğine dair bir yazı sergileyecek.

Whatsapp link analizleri yaparken, server'lara herhangi bir veri paketi yollamayacak. Bu da mesajlarınızın güvende kalacağını ve bilgilerinizin herhangi bir yere gönderilmeyeceği anlamına geliyor.

Özellik şimdilik hala geliştirme aşamasında. Kullanıma sunulduğunda kullanıcılara, gördükleri şüpheli linkleri uygulamaya bildirmeleri imkanı tanınacak.

Whatsapp tarafından bu yeni güncellemenin ne zaman yayınlanacağına dair resmi bir açıklama yok. Bu nedenle bir süre daha bekleyeceğiz gibi duruyor.

Kaynak : https://fossbytes.com/suspicious-link-detection-stops-fake-news-and-spams/
9
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
1
0