Xiaomi, 3 Sene İçerisinde Çin Pazarına Hükmetmek İstiyor

30
17
1
1
0
Xiaomi, 2014 yılında ilk mağazası açıldığından beri sürekli olarak iş modelini değiştiriyor. Yalnızca çevrimiçi satış modelinden sonra çevrimdışı mağazalar da kuran şirket, şimdi ise Çin pazarında zirveye oturmak istiyor.

Xiaomi, bu yıl mayıs ayında bazı kurumsal yapılandırmaları ve personel atamaları yapacağını açıkladı. Bu açıklamalardan yaklaşık bir ay sonra, şirketin CEO’su Lei Jun ve Xiaomi Çin takımı bir kapalı bir kadro seferberliği toplantısı yaptı. Toplantıda, Lei Jun, takımına “Xiaomi Demir Ordusu, zaferin üç yılı!” sloganını önerdi.   

Toplantının yayınlanan görüntülerinde Lei Jun’un yaptığı konuşmanın bir kısmında CEO Jun, şirkete 3 yıl içerisinde Çin marketinde zirveye çıkma hedefini verdi. Geçen hafta Xiaomi, Çin bölgesinin yeniden yapılandırıldığını ve Çin için bir çevrimdışı iş komitesi kurulacağını açıkladı. Zhang Jianhui, bu komitenin başkanlığına atandı ve direkt olarak Lei Jun’a rapor vermekle görevlendirildi.  

Bütün bu yapılanlar, yerel marketin başına geçmek için harcanan çabalardır diyebiliriz. Ancak Xiaomi’nin Çin’deki en büyük pazar payına sahip olan Huawei’yi devirebilmesi için önünde çok uzun bir yol ve birçok engeli olduğu da görülebilir bir gerçek.  

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/06/18/xiaomi-aims-to-take-over-the-chinese-market-in-three-years-ceo/
30
17
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
17
1
1
0