Xiaomi Bu Sefer de Yapay Zekaya Sahip Robot Yapıyor!

0
0
0
0
0
Şimdiye kadar telefon ve birçok akıllı cihazları ile dikkat çeken Xiaomi, bu sefer de bir robot yapacak.

İlk olarak Mi serisi akıllı telefonları ile fiyat/performans noktasında rakiplerine kök söktüren Xiaomi, ardından aklınıza gelebilecek her çeşit akıllı cihazlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. 

Akıllı saat, akıllı bileklik, aksiyon kamerası, araç içi kamera, akıllı priz, akıllı led ışıklandırma, lamba, akıllı termos, araç şarjı, drone, bluetooth hoparlör, kulaklık, powerbank, hatta ve hatta nem ölçer gibi birçok ürüne sahip olan Xiaomi firması, bu sefer de robot üretecek.

Aslında büyük ihtimalle yarın duyuracağı Mi Robot Vacuum Cleaner ile akıllı temizlik robotu da üreten firma, bildiğimiz bir klasik robot üretmeye de hazırlanıyor. AI, yani yapay zekaya sahip olacak bu robot ile satranç vb oyunları oynayabilecek aynı zamanda mobil cihazınız ile kontrol edebileceksiniz. Yani tahminime göre bir nevi evcil hayvan yerine geçebilecek olan bu robot, ilk defa bir görüntüde ortaya çıkmasıyla belli oldu.

Yukarıda görebileceğiniz Çin satrancı diyebileceğimiz Xangqi oyununu oynayan robot, kablo ile bir telefondan kontrol ediliyor. Ancak günümüz bluetooth ve wireless teknolojilerini düşünecek olursak robot test için kablo ile bağlı olduğunu düşünebiliriz. Yani bu robot muhtemelen kendi kendine takılabilen ve aynı zamanda wi-fi ve bluetooth üzerinden telefon ile de kontrol edilebilecek bir robot olacak. Şu anda bu görsel dışında bir verinin olmadığı robotun yıl sonunda ya da 2017 başında duyurulabileceği konuşuluyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0