Xiaomi Ürün Müdüründen MIUI 11'le İlgili Reklam Açıklaması

19
14
10
2
0
Xiaomi'nin akıllı telefonlarında kullandığı Android tabanlı MIUI, uzun zamandır reklamlarla gündemdeydi. Çalışmaların devam ettiği yeni arayüzle ilgili açıklamalarda bulunan Xiaomi, MIUI 11'in daha az reklam içereceğini ve sistem performansına odaklanacağını açıkladı.

Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması, bu işletim sisteminin üreticiler tarafından kullanılabilirliğini artırıyor. Teknoloji üreticileri, Android işletim sistemi tabanını kullanarak kendilerine özgü arayüzler geliştiriyorlar ve bu sayede rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu bağlamda Xiaomi'nin arayüzü MIUI'nin rakiplerine göre daha fazla beğenildiğini söylemek mümkün.

Kullanıcılarına hem çok geniş bir tema paketi hem de çok sayıda yenilik sunan Xiaomi, son dönemlerde bu konuyla ilgili bazı problemler yaşıyor. Şirket, politikaları gereğince kar marjını düşük tutarak daha çok para kazanmak istiyordu ancak gelinen durumda bu çok da mümkün olmadı. Bu yüzden şirket kendisine yeni bir kaynak oluşturmak için kullanıcıların fazlasıyla memnun olduğu MIUI arayüzüne reklam eklemeye karar verdi ve bu da kullanıcılar tarafından çok ciddi anlamda eleştirildi.

xiaomi miui 11

MIUI reklamlarını kapatmanın bazı yolları olsa bile yine de böyle bir durum, kullanıcılar için hoş bir durum değil. Zaten uygulamalarda bulunan reklamlardan yeterince sıkılmış olan kullanıcılar, haklı olarak akıllı telefonlarının arayüzünde reklamlarla karşılaşmak istemiyorlar. Bu durumun farkında olan Xiaomi, MIUI 11'le ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Xaiomi'nin Ürün Müdürü, MIUI 11 için çalışmalarını sürdüğünü, reklam sayısını azaltmak ve sistemi daha istikrarlı bir hale getirmek için çalışıldığını söyledi. 

Bu açıklamayla birlikte Xiaomi'nin MIUI 11'le reklamlardan vazgeçmeyeceğini ancak reklamların biraz daha optimize edilerek hizmete sunulacağını anlayabiliriz. Anlaşılan o ki Xiaomi, gelecek yıllarda satış rakamlarını artırabilmek için reklam gelirlerinin bir kısmından vazgeçecek.

Xiaomi, MIUI 11'le ilgili ne yazık ki ketum davranıyor. Geliştirilme süreci ve yeni özelliklere çok değinmeyen şirket, MIUI 11'in ne zaman hazır olacağını ve test sürecinin ne zaman yapılacağını da henüz net olarak açıklamadı. Ancak MIUI 11'in, yakın bir gelecekte ortaya çıkabileceğini söylemek mümkün görünüyor.

Kaynak : https://beebom.com/miui-11-fewer-ads-system-stability-confirmed/
19
14
10
2
0
Emoji İle Tepki Ver
19
14
10
2
0