Çok Tartışılan 'Yabancıya 10 Kat Zamlı Su', Belediye Meclisinde Kabul Edildi

337
31
10
2
2
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "yabancıya su, 10 kat zamlı satılsın" önergesi, Bolu Belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Özcan, toplantı sırasında referandum talebinde de bulundu.

Türkiye'nin geçtiğimiz haftalarda en çok tartıştığı konulardan bir tanesi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yaptığı açıklamalardı. Özcan, kentte yaşamakta olan mültecilerden 'kurtulmak için' yeni bir karar aldığını açıklayıp, bu karar kapsamında kentteki tüm yabancı uyrukluların su faturaları ile katı atık bedellerine 10 kat zam yapılacağını duyurmuştu. Gündeme bomba gibi düşen açıklamalar, Özcan hakkında soruşturma başlatılmasına kadar uzanmıştı.

Tanju Özcan'ın aldığı karar, dün gerçekleştirilen belediye meclisinde bir kez daha gündeme geldi. Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kararını oyladılar. Sonuç ise beklenildiği gibi oldu ve Belediye meclisi, oy çokluğuyla bu kararı kabul etti. Yani Bolu'da yaşayan yabancı uyruklular, su faturaları ile katı atık bedellerini artık 10 kat zamlı ödeyecekler.

Tanju Özcan

Ufak tefek gerilimlerin de yaşandığı belediye meclisi toplantısında konuşan Tanju Özcan, referandum talebinde bulundu. Özcan'ın bu konudaki açıklamaları şu şekildeydi;

Milli irade diyorsunuz. İşte ben de onu diyorum. Koyun sandığı, referandum yapalım. Halkımıza soralım sığınmacıları gönderelim mi? Kalmalı mı? Halkımız gönderin derse milli irade doğrultusunda programınızı yapar gönderirsiniz. Ben yanılıyorsam, halk sizin gibi düşünüyorsa kalsın diyorsa o zamanda bu kadar göçmeni sosyal hayata, ekonomik hayata nasıl entegre edeceğimizi nasıl bunlara iş bulacağımıza, nasıl eğitim vereceğimize karar veririz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/bolu-meclisinde-tartismali-gocmen-onergesi-kabul-edildi-3152433
337
31
10
2
2
Emoji İle Tepki Ver
337
31
10
2
2