Bolu Belediyesinden Çok Konuşulacak Karar: Yabancı Uyrukluların Su Faturasına 10 Kat Zam Yapılacak

337
44
7
2
1
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'da yaşayan tüm yabancı uyrukluların 10 kat zamlı su faturası ödeyeceklerini açıkladı. Ayrıca katı atık vergisi de su faturaları gibi 10 kat zamlı olacak. Başkan, bu kararda milliyet ayrımı yapılmayacağını, amaçlarının mültecilerin kenti terk etmesi olduğunu söylüyor.

Belediyeye ait toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kent genelinde yeni bir karar alındığını açıkladı. Özcan tarafından yapılan açıklamalarda, kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturaları ile katı atık vergilerine 10 kat zam yapılacağı ifade edildi. Tanju Özcan, bu kararı "mültecilerden kurtulmak" için aldıklarını açık açık dile getirirken, meselenin önümüzdeki hafta belediye meclisine getirileceğini söyledi.

Daha önce yabancı uyruklulara yönelik yardımları kesmeye karar verdiklerini, iş yeri ruhsatlarını iptal ettiklerini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Özcan, bu konuda yeni tedbirler almak zorunda kaldıklarını belirtti. Bu misafirliğin(!) artık çok uzadığını söyleyen Belediye Başkanı, mültecilerin Bolu'dan gitmelerini istediklerini dile getirdi. Hukukçu olduğunu, bu kararın gerekçesinin de hukuka uygun olduğunu beyan eden Tanju Özcan, karara için gelecek 'faşist' suçlamalarına da aldırış etmeyeceğini sözlerine ekledi.

Milliyet ayrımı yapılmayacak

Tanju Özcan

Tanju Özcan tarafından yapılan açıklamalara göre şu an için taslak aşamasında olan, önümüzdeki hafta toplanacak belediye meclisinde onaylanması beklenen karar, milliyet ayrımı gözetmeyecek.

Bolu Belediyesi'nin yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam kararına sosyal medyadan gelen tepkiler

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bolu-belediye-baskani-acikladi-kentte-yabanci-uyruklulardan-10-kat-fazla-su-faturasi-ucreti-alinacak-41860162
337
44
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
337
44
7
2
1