Yakıt Tüketimi ve Konforuyla Öne Çıkan Yamaha NMAX 125'in Fiyat Listesi ve Özellikleri

16
4
4
2
2
Yamaha NMAX 125 2022 fiyat listesi, özellikleri, aksesuar listesi, motor seçenekleri ve yakıt tüketimi miktarlarını derledik. Yamaha’nın scooter kategorisinde ürettiği motosikletler arasında yakıt tüketimi ve konforu ile kendisini bir adım öne atan NMAX 125 modeli, şehir içinde kullanılabilecek en iyi motosikletlerden bir tanesi. Yamaha NMAX 125 2022 özellikleri ile diğer scooter modellerine göre kendisini daha önde tutmayı başarıyor.

Japon motosiklet firması Yamaha, uzun yıllardır farklı kategorilerde ürettiği motosikletler ile tercih edilmeye devam ediyor. Scooter kategorisine ürettiği Yamaha NMAX 125 modeli, günlük kullanıma uygun olması ve konfora dayalı özellikleri ile dikkat çekiyor. Biz de epey merak edilen Yamaha NMAX 125 özellikleri, motor seçenekleri, yakıt tüketimi ve fiyat listesi konularını ele aldık.

Dekoratif tasarımı, teknolojik özellikleri ve konforuyla Scooter kategorisinde kendisini belli eden Yamaha NMAX 125 modeli, günümüzde bir motordan beklediğimiz tüm özel detayları barındırıyor. Anahtarsız çalıştırma, iletişim kontrol birimi, geniş saklama alanı ve daha birçok özelliğe sahip motosiklet, performans tarafında da oldukça başarılı. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Yamaha NMAX 125 modelini tüm detaylarıyla birlikte inceleyelim.

NMAX 125 2022 teknik özellikleri ve genel bakış:

Koltuk sayısı: 2
Ağırlık (kg): 131
Ölçüler (mm): Uzunluk 1935, genişlik 740, yükseklik 1160
Sele yüksekliği (mm): 765
Tekerleklerarası mesafe (mm):  1340
Motor hacmi:  125 cc
Maksimum güç (kW/PS, dv/dk) 9/12 - 8000
Tork (Nm, dv/dk): 11.2 - 6000
Beygir:  12
Yakıt tipi: Benzin
Depo hacmi (lt):  7
ABS:  Var

Yamaha NMAX 125 2022 teknik özellikleri yukarıdaki tabloda belirttiğimiz gibi. Yamaha, konforlu bir motosiklet ortaya çıkarmakla birlikte güvenlik ve performansı da unutmamış. Bir scooter'a göre oldukça performanslı bir motora sahip NMAX 125, günümüzde satın alınabilecek en iyi scooter'lardan bir tanesi.

NMAX 125 fiyat listesi:

MODEL YAKIT ve ŞANZIMAN TİPİ FİYAT
NMAX 125 Benzinli Otomatik 77.600 TL

Yukarıdaki fiyat listesi Ağustos 2022 itibarıyla yayınlanan en güncel verilere dayanıyor. Yamaha NMAX 125, tek bir motor seçeneği ve donanım paketine sahip bir benzin Scooter modeli. 

NMAX 125 aksesuar listesi ve fiyatları: 

AKSESUAR FİYAT
NMAX şehir paketi: 9.585.42 TL
Füme renkli reflektör:  376.55 TL
34L arka iç çanta:  935.02 TL
Arka çanta renkli kapak seti: 2.346.26 TL
Arka sırt dayama: 805.86 TL
34L arka çanta: 3.683.84 TL
39L City top case: 3.069.70 TL
Kilit seti: 437.36 TL
39L arka iç çanta: 986.21 TL
Geniş ek ön cam:  2.287.06 TL
Yüksek ön cam: 3.008.68 TL
USB şarj cihazı: 592.96 TL
Universal telefon tutacağı: 592.95 TL
NMAX arka taşıyıcı: 2.864 TL
Yamaha koruma kılıfı:  565.72 TL
Universal tutucu: 1.543.65 TL

Yamaha NMAX 125 2022 aksesuar fiyatları yukarıdaki tabloda belirttiğimiz şekilde. 77.600 TL'lık bir fiyat etiketine sahip Yamaha NMAX 125'inizi yukarıdaki opsiyonları tercih ederek daha donanımlı hale getirebilirsiniz.

NMAX 125 2022 motor seçenekleri ve yakıt tüketimi

MOTOR SEÇENEĞİ ORTALAMA
NMAX 125cc 11.2 Nm 2,2 lt / 100km

Yamaha'nın fabrika verilerine göre, NMAX 125 2022 yakıt tüketimi oranları yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi. Kullanım alışkanlıklarınız ve sürüş koşullarına göre NMAX 125 2022 yakıt tüketimi daha az ya da daha fazla olabilir. Motosiklet, sahip olduğu motor dolayısıyla oldukça düşük yakıt tüketimi oranlarına sahip. Bu da onu şehir içinde tercih edilebilecek en favori scooter olma avantajını sağlıyor. Yamaha, Euro 5 125 cc motor hacmine sahip bir adet motor seçeneği ile geliyor. Bu motor seçeneği, 9,0kW (12 HP) güce ve 11,2 Nm torka sahip. 

Yamaha NMAX 2022 inceleme:

Tasarım:

Dış Tasarım:

Yamaha NMAX 125 dış tasarımı

İlk olarak Yamaha NMAX 125’in dış tasarımıyla başlayalım. Yamaha, yeni NMAX 125 modelinde oldukça sportif ve keskin hatlara sahip bir tasarıma imza atmış. Özellikle ön kısımdan bakıldığında scooter motor yerine daha çok Kawasaki modellerine benzer bir görünüm sağlıyor. Bunu da elbette NMAX 125’in yeni led far dizilimi sağlıyor.

Yamaha, NMAX 125’te oldukça şık bir görünüme sahip led far dizilimlerine yer vermiş. Bu far dizilimleri, motosiklete tam karşıdan baktığınızda daha agresif bir görünüm ile karşılaşmanızı sağlıyor. Bununla birlikte, motosikletin ön gövdesinden başlayan ön koruma camı da far diziliminin muhteşem tasarımını destekliyor. Yamaha, sinyal aydınlatmaları için ön led dizilimden ayrı bir tasarımla bizi karşılamış. Amortisör sistemlerinin hemen iki yanına konumlandırılan sinyal aydınlatmaları, motosikletin sade bir tasarıma sahip olmadığını söylüyor.

Yamaha NMAX 125’in yan tarafına doğru ilerlediğimizde bizi bir Yamaha logosu karşılıyor. Sinyal aydınlatmalarının hemen üzerindeki siyah plastiğin üzerine konumlandırılan bu logo, motosikletin iki yanında da bulunuyor. Motosikletimizin yan kısmına baktığımızda, sürücü ile gidon arasında herhangi bir boşluk olmadığını fark ediyoruz. Yani, günümüz Scooter tipi motosikletlerinde gördüğümüz ve çoğunlukla doğru olmamasına rağmen malzeme yerleştirilen, hatta kimi zaman küçük çocuklar için güvensiz bir alan olan boşluk kapatılmış. Bunun yerine tasarım hatları devam ettirilmiş. Biraz daha arkaya gittiğimizde ise NMAX modelinin simgesi bizi karşılıyor.

Yamaha NMAX 125 arka tasarım

Hemen NMAX 125 modelimizin arkasına geçelim. Ön kısımda gördüğümüz led far dizilimi, arka tasarımda ise kendisini led stop aydınlatmalarına bırakmış. Yamaha, bu modelde led aydınlatmalara oldukça önem vermiş olmalı ki, oldukça kaliteli bir görünüm ortaya koymuş.

Konfor ve Donanım Özellikleri

CCU iletişim sistemi

CCU iletişim sistemi

Yamaha, NMAX 125 modelinde yeni bir iletişim kontrol birimine yol vermiş. CCU olarak adlandırdığı bu sistem, akıllı telefonunuz üzerinden MyRide uygulamasını kullanarak motosikletiniz ile bağlantı kurmanızı sağlıyor. Bu bağlantıyı Bluetooth üzerinden kuruyorsunuz ve motosiklet hakkında birçok teknik bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Bununla birlikte, motosikletinizi kaybettiğiniz anlarda yine MyRide uygulamasından yardım alarak kolaylıkla unuttuğunuz yerden alabilirsiniz.

Akıllı anahtar sistemi:

akıllı anahtar sistemi

Yamaha, yeni scooter modelinin en gelişmiş scooter’lardan birisi olduğunu iddia ediyor. Eğer Yamaha NMAX 125 sahibiyseniz, motosikletinizin anahtarını cebinizden veya çantanızdan çıkarmanıza gerek yok. Çünkü anahtarınız ile NMAX 125’inize yaklaştığınızda güvenlik sistemleri otomatik olarak kapanacak ve motorunuzu çalıştırabileceksiniz. Yamaha, bu özellik için “Geceleri karanlık bir otoparkta anahtarlarınızı aramakla uğraşmak geride kaldı!” ifadelerine yer vermiş.

Start-Stop sistemi

start-stop sistemi

Start-stop sistemi, motorlu taşıtlarda yakıt tasarrufunu sağlamakla birlikte, karbon emisyonunda büyük bir rol oynuyor. Özellikle sıkışık bir trafikte kaldığınızda, motorunuzun olduğu yerde hem yakıt tüketmesini, hem de çevreye zarar vermesini engelleyen bu sistem bizce her motorlu taşıtta olması gerekiyor. Sistem, siz trafikte frene basıp durduğunuzda devreye giriyor. Freni bırakıp, gaza bastığınızda ise motosikletiniz tekrardan çalışıyor ve yola devam ediyorsunuz.

Geniş bagaj bölmesi

sele altı bagaj

Motosikletlerde kullanım alanı artık oldukça önemli. Seyahatlerimizde özel eşyalarımızı koyabileceğimiz, motosikletimizi park ettiğimizde kaskımızı ve diğer güvenlik eşyalarını saklayabileceğimiz geniş bir saklama alanına ihtiyacımız oluyor. Yamaha, bu konuda oldukça geniş bir alan sunmuş. Selenin altında bulunan bagaj bölmesine, kaskınızı ve diğer eşyalarınızı rahatlıkla sığdırabilirsiniz.

LCD göstergeler:

lcd göstergeler

Motosikletinizi kullanırken, yalnızca hız ve devir göstergelerinin haricinde diğer bilgilere de ulaşıyor olmanız gerekli. Yakıt durumu, yağ sıcaklığı gibi bilgiler de bulunması gerekiyor. Yamaha NMAX 125, bu konuda oldukça başarılı bir LCD ekrana sahip. Bu bilgilerin dışında, CCU sistemi ile bağlantılı çalışan bu sistem telefonunuza gelen çağrılarda, mesajlarda veya e-postalarda size uyarı ışığı vasıtasıyla bildirim gönderiyor. Bununla birlikte, telefonunuzun pil durumunu görüntüleyebiliyorsunuz.

Güvenlik

ABS frenleme sistemi:

ABS frenleme sistemi

Yamaha NMAX 125, frenleme tarafında oldukça güçlü. 230 mm olmak üzere ön ve arka toplam iki adet diske sahip motosiklet, ABS frelene sistemini de barındırıyor. Bununla birlikte, ani frenlemelerde motosikletiniz kızaklamadan daha hızlı ve daha güvenli bir frenleme gerçekleştiriyor.

Yenilenmiş şasi tasarımı

YAMAHA NMAX 125 sinyal

Yamaha NMAX 125, tamamiyle yeni ve dinamik bir şasiye sahip. Özellikle daha net manevralar yapmanızı sağlayan ağırlık dağılımı sunan bu şasi, yakıt deposunun da büyümesini sağlamış. Yamaha NMAX 125 7.1 litre büyüklüğünde bir depoya sahip. Ayrıca, bu şasi tasarımı rüzgar koruması sayesinde de kötü hava koşullarında daha iyi bir performansı ortaya koyuyor.

Çekiş kontrol sistemi:

çekiş kontrol sistemi

Özellikle ıslak zeminde motosiklet kullanmak, oldukça zor bir hale geliyor. Ama eğer NMAX 125 sahibiyseniz, kötü hava koşullarından etkilenmiyorsunuz. Motosiklette bulunan çekiş kontrol sistemi sayesinde, daha konforlu bir sürüş keyfi sağlayabiliyorsunuz. Hatta, ıslak zeminlerde motosikletinizi hareket ettirirken olası bir patinaj durumunun da önüne geçiyor.

Sizler için Yamaha NMAX 125 özellikleri, motor seçenekleri, yakıt tüketimi ve fiyat listesi gibi merak ettiğiniz soruların hepsini yanıtladık. NMAX 125, günümüzde satın alınabilecek en kaliteli scooter’lardan birisi olmakla birlikte, kalitesini konfor ve teknolojik özelliklerinden alıyor. Sizler Yamaha NMAX 125 modelini kullandınız mı? Kullandıysanız deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

16
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
16
4
4
2
2