Yaralanmış Manta Vatozunun Dalgıçlardan Yardım İstediği Büyüleyici An (Video)

90
10
9
3
1
İnsanların hayvanları kurtardığı videolarla sık sık karşılaşıyoruz. Ortaya çıkan son videoysa alışık olduklarımızdan çok daha farklı görüntüleri ortaya koydu. Gözünün yakınına çengel takılan bir vatoz, dalgıçlardan yardım istemek için yanlarına yüzdü. Ortaya çıkan görüntüler tam anlamıyla göz yaşartan cinsten oldu.

Avustralya'nın Ningaloo Körfezi'nde turistlere rehberlik yapan ve bir sualtı fotoğrafçısı olan Jake Wilton, 'Freckless' isimli vatozu gördü. Gözünün altına bir çengel takılan vatoz, dalış yapan dalgıçların yanına gitti. Kanatlarını açarak yardım isteyen ve dalgıçların yanından ayrılmayan vatozun görüntüleri gerçekten de çok etkileyici.

Jake Wilton, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Sürekli yanıma geldi. Gözündeki çengeli bir an önce çıkartmamız gerektiğini, aksi takdirde Freckless'ın başının büyük bir belaya gireceğini biliyordum" ifadelerini kullandı.

Birkaç denemenin ardından vatozun gözüne yakın konumda bulunan çengelleri çıkaran Jake, vatozun güvenli bir şekilde seyahat etmesini izledi.

O sırada botta bulunan ve olanları takip eden Bay Halls, vatozun ona yardım edildiğinin farkında olduğunu söyledi. Halls, "Jake sürekli yanına gitti ancak hiç kıpırdamadı. Vatozun, Jake'in ona yardım ettiğini bildiğinden eminim" dedi.

Vatozun gözüne yakın olan çengellerin çıkarıldığı videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/news/article-7236185/Incredible-moment-massive-manta-ray-named-Freckles-shows-divers-hooks-embedded-eye.html
90
10
9
3
1
Emoji İle Tepki Ver
90
10
9
3
1