Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kısıtlamaları Açıkladı: Kırmızı İllerde Hafta Sonu Yasağı Geri Geldi

281
54
33
26
13
Yaklaşık 3,5 saat süren Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı.

Akşam saatlerinde sona eren Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı sonrası konuşan Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararları da açıkladı.

Vaka, hasta ve ölüm sayıları arttığında tedbirleri güncellemek durumunda kaldıklarını belirten Erdoğan; her fırsatta hatırlattığı temizlik, maske ve mesafe çağrısını yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamadan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

'Vaka sayıları artsa da yatan hasta ve yoğun bakım hastası oranları aynı şekilde yükselmiyor'

aşı

Salgınla ilgili tüm gelişmeleri değerlendirdiklerini ve aşılamanın etkisinin görülmeye başladığından bahseden Erdoğan, "Aşılamada 15 milyon rakamına ulaşmamızın etkilerini görmeye başladık. İleri yaş gruplarının vaka, hasta, yoğun bakım içindeki oranları belirgin şekilde azaldı. Vaka sayıları artsa da yatan hasta ve yoğun bakım hastası oranları aynı şekilde yükselmiyor" ifadelerini kullandı.

Yeni risk haritası: Birçok il kırmızıya dönmüş durumda

yeni risk haritası

Kabine Toplantısı sonrası illerin risk durumunu gösteren güncel harita paylaşıldı. Yeni haritada birçok ilin 'çok yüksek riskli il' kategorisine döndüğüne vurgu yapan Erdoğan, "Bilindiği gibi illerimizi renklere ayırmıştık. Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır" dedi.

Yeni kısıtlamalar neler?

  • Erdoğan'ın açıklamalarına göre kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günleri olmak üzere tüm hafta sonu boyunca sürecek.
  • Öte yandan lokanta ve kafe gibi işletmeler, renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun bir şekilde çalışabilecek.
  • Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek.
  • Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak.
281
54
33
26
13
Emoji İle Tepki Ver
281
54
33
26
13