Yerli Ödeme Altyapısı Sistemi iyzico, 165 Milyon Dolara PayU'ya Satıldı

31
22
6
4
0
Hem küçük kobilerin hem de büyük şirketlerin ödeme altyapılarını sağlayan iyzico, yine bir ödeme altyapısı sistemi olan PayU'ya satıldı.

6 yıl önce kurulan ve büyük şirketlerin ödeme altyapılarını sağlayan 'iyzico', 165 milyon dolar karşılığında yine bir ödeme altyapı sistemi olan PayU'ya satıldı. Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Işın tarafından kurulan iyzico'nun PayU'ya satılmasıyla birlikte Türkiye, PayU'nun Avrupa bölgesinde Polonya'dan sonraki ikinci büyük pazarı haline gelmiş oldu.

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcısı Naspers Group bünyesinde çalışmalarını sürdüren PayU'nun GPO CEO'su Mario Shiliashki konuyla ilgili bazı açıklamlarda bulundu. Shiliashki yaptığı açıklamalarda PayU'nun iyzico'yu satın alarak yerel piyasalarda konumlarını güçlendirdiklerini ifade etti. Hızlı büyüyen pazarlarda bir numaralı ödeme sistemi olmak istediklerini belirten Shiliashki, iyzico'nun satın alınmasının bu hedeflerine ulaşmak için çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

iyzico'nun kurucularından olan Barbaros Özbuğutu ise konuyla ilgili olarak 3 kişiyle başladıkları bu sistemin bugün 150 kişilik bir ekibe dönüştüğünü belirterek, geldikleri noktadan memnun olduklarını ifade etti. Türkiye'de ödeme altyapılarını oluşturan iyzico'nun sadece büyük şirketlerin değil küçük işletmeler tarafından da kullanılmasını sağladıklarını belirten Özbuğutu, Türkiye'nin e-ihracat çalışmalarını 1.5 kat artırdıklarını, ülkemizin en büyük teknoloji şirketlerinden biri haline geldiklerini söyledi. Amaçlarının Türkiye'nin en büyük 5 finans şirketinden biri olmak olduğunu ifade eden Özbuğutu, PayU ile güçlerini birleştirerek bu amaca bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.

Satın alma işlemlerinin resmi olarak tamamlanmasıyla birlikte iyzico, Türkiye'de bulunan altyapı hizmetini sürdürmeyi devam edecek. iyzico'nun kurucu ortakları da görevlerine devam edecek ve PayU'nun tüm Türkiye işlemleri iyzico üzerinden yönetilecek.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/iyzico-165-milyon-dolara-payuya-satildi,GJsHZMwyoEinSlLhE6Qnog
31
22
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
31
22
6
4
0