YKS Tercih Dönemi, Orman Yangınları ve Seller Nedeniyle Uzatıldı

50
21
10
2
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS tercih döneminin orman yangınları ve seller nedeniyle uzatıldığını duyurdu. Önceden 5-13 Ağustos olarak belirlenen tarihler, 20 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Bildiğiniz üzere son bir haftadır yurdun birçok bölgesinde orman yangınları aldı başını gidiyor. Biçok bitki, hayvan ve insan yangınlar nedeniyle hayatını kaybederken; bazı bölgelerde şehir merkezlerine kadar inen alevler gündelik yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor. Olaylardan en çok etkilenen kesimlerden biri de yangın bölgelerinde yaşayan ve tercih döneminde olan üniversite öğrencisi adayları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla üniversite tercih döneminin uzatıldığını öğrencilere duyurdu. Sürecin 20 Ağustos’a kadar uzatıldığını ifade eden Erdoğan, adaylara başarılı bir üniversite hayatı dileklerini iletti.

YKS tercih dönemi 20 Ağustos’a kadar uzatıldı

yks tercih

Onlarca şehrimizde sürmekte olan orman yangınlarının birçoğu hâlâ tüm hızıyla devam etmekte. Başta hayvanları evlerinden eden alevler, şehir merkezlerine ve yollara kadar ulaşarak birçok yapıyı da kullanılmaz hale getirdi. Şehirlerinin akciğerleri olan ormanları söndürmek için seferber olan bölge halkları, günlerdir çalışmalarını sürdürmekte. 

Bu süreçte dolayısıyla birçok öğrenci de evlerini kaybetti. Birçoğu da bölgelerinde yürütülen seferberliklere katılarak ortak çabaya katkıda bulunmaya çalıştı. Tam da üniversite tercih dönemine denk gelen dev yangınlar, birçok üniversite öğrenci adayının bu önemli sürecini baltaladı. Bu konuda endişelerin artmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, tercih sürecinin 20 Ağustos’a kadar uzatıldığını duyurdu. İlk belirlenen tercih tarihleri, 5-13 Ağustos olarak belirlenmişti. Erdoğan, verilen 7 ek günü Twitter’dan şu sözlerle duyurdu:

“Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih tarihlerini uzatma kararı aldık. Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimiz 5 Ağustos’tan 20 Ağustos saat 23:59’a kadar üniversite tercihlerini yapabilecek. Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum.”

50
21
10
2
2
Emoji İle Tepki Ver
50
21
10
2
2