YouTube, 2019'un 2. Çeyreğinin En Çok Kar Eden Video Uygulaması Oldu

10
6
3
2
0
Amerika merkezli video paylaşım platformu olan YouTube, 2019'un 2. çeyreğinde Netflix ve Hulu gibi ücretli uygulamalardan daha fazla gelir elde etti. Verilere göre YouTube'un 2019'un 2. çeyreğinde 138 milyon dolarlık bir kârı bulunuyor.

Kasım 2006'da Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alınan YouTube, 2019'un 2. çeyreğinde en çok kâr eden video/fotoğraf paylaşım platformu oldu. Youtube'un, Netflix ve Hulu gibi ücretli uygulamaların önünde yer alması oldukça şaşırttı.

Sensor Tower verilerine göre 2019'un 2. çeyreğinde elde ettikleri gelirlere göre ilk beşteki diğer video/fotoğraf uygulamaları Kwai, TikTok, 17 LiveAF ve PicsArt oldu. Bununla birlikte Sensor Tower'ın verilerinin brüt kullanıcı harcamasından geldiğini ve üçüncü taraf Android mağazalarından gelen uygulama geliri içermediğini belirtmeden geçmeyelim.

youtube logo

YouTube, dünya genelinde toplam 138 milyon dolar gelir elde ederek geçen yılın aynı dönemine göre 2,2 katlık bir artış yakaladı. ABD’li kullanıcılar, YouTube’un gelirinin %70’ini oluştururken bunu %7'yle Japonya, %4’le Büyük Britanya takip etti. ABD’deki harcamalarla diğer ülkelere yapılan harcamalar arasındaki büyük farkın sebebi muhtemelen YouTube TV’nin yalnızca ABD’de bulunması.

Rapordaki en şaşırtıcı açıklamalardan biri, YouTube'un App Store'da en çok kazanan fotoğraf ve video uygulaması olmasına rağmen Google Play'de en iyi 10'da yer almaması. YouTube ve Android'in aynı ana şirketi paylaştığını düşünürsek bu biraz şok edici. Ayrıca raporda Google Play'de en çok kazanan fotoğraf ve video uygulaması, App Store'da dördüncü sırada yer alan 17 LiveAF olarak gözüküyor. 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/youtube-highest-grossing-photo-video-app-q2-2019
10
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
6
3
2
0