YouTube, Çocuk Koruma Kanunlarını İhlal Ettiği Gerekçesiyle Milyonlarca Dolar Ceza Ödeyecek

19
7
3
2
2
ABD hükümeti, 13 yaşın altındaki kullanıcıları yasa dışı olarak izlemek ve hedeflemek için video barındırma platformunu YouTube'u suçlarken, gizlilik savunucuları yetişkinler için içerik ürettiğini söyleyen fakat aslında küçükler için video hazırlayan kanalları uyarıyor.

Washington Post'un geçtiğimiz cuma günü yaptığı habere göre ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Google'in çevrimiçi çocuk mahremiyetini yanlış kullanımına ilişkin bir soruşturma üzerine Google ile olan davada sonuca vardı. 

Dava, Google'ın çocukların yanlış videolardan korunmasını engelleyemediğini ve hatta -isteyerek veya istemeyerek- bu kullanıcılardan veri topladığını söylüyor. Bu durum da Çocukların Çevrimiçi Gizlilik Koruma Yasası’nı (COPPA) ihlal ediyor.

youtube

Davanın sonucundaki anlaşmada Google, milyonlarca dolar ceza ödeyecekken kesin rakamlar açıklanmayacak. Washington Post, ABD Adalet Bakanlığı'nın anlaşma konusundaki nihai sözü söyleyeceğini belirtti.

Google, şu anda FTC ve Adalet Bakanlığı tarafından incelenmekte olan Facebook, Apple ve Amazon’la birlikte dört teknoloji devinden biri konumunda. Bu haftanın başlarında, ABD milletvekilleri bir Beyaz Saray soruşturması üzerine şirket yöneticilerini rekabet karşıtı ticari uygulamalarla ilgili olarak mahkeme celbi verdi.

Bu ay başında da FTC, Facebook'a Cambridge Analytica skandalıyla ilgili olarak 5 milyar dolarlık bir ceza vermişti Bu skandalda yüz binlerce kullanıcının verisi, standart sürecin yanlış yönetilmesi yüzünden dışarı sızdırılmıştı.

Kaynak : https://sputniknews.com/business/201907201076303378-google-to-pay-millions-over-youtube-child-privacy-violations---report/
19
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
19
7
3
2
2