YouTube, Yeni Yayın ve Yüklemeler İçin E-posta Atmaya Son Verdi

47
1
1
0
0
YouTube bundan sonra yeni videolar yüklendiğinde ya da yeni canlı yayınlar başladığında e-posta göndermeyecek. Takipçiler masaüstü sitesinden ve mobil uygulamadan bildirim alacak.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından biri olan YouTube, yeni içeriklerden kullanıcılarını haberdar etmek için birbirinden farklı pek çok yöntem kullanıyordu. Bu yöntemlerden biri olan e-posta gönderme işlemi artık tarihe karışıyor.

E-posta aracılığıyla yapılan bildirimlerin yeterince talep görmediğini göz önüne alan YouTube, bu nedenle e-posta bildirimlerini kaldırdı. Artık yeni video yüklemeleri ve canlı yayın bildirimleri mobil uygulama ve masaüstü sitesi aracılığıyla sağlanacak.

YouTube artık e-posta bildirimi göndermeyecek

youtube

Yeni yöntem uyarınca e-postalardan vazgeçen YouTube, blogunda yayınladığı yazıda “Üye olduğunuz kanallardan yeni yüklemeler, canlı yayınlar ve prömiyerler hakkında e-posta almayı seçtiyseniz, bu e-postalar 13 Ağustos 2020’de bitiyor.” dedi.

Açıklamada ayrıca “Yine de bildirimleri açtıysanız mobilde YouTube uygulaması veya masaüstünde Chrome tarayıcı bildirimleri aracılığıyla haberdar edileceksiniz. Bu bildirimleri henüz açmadıysanız, bildirim ayarlarından açabilirsiniz.” denildi.

Google’ın açıklamasına göre e-posta bildirimleri, toplamda bu epostalara yapılan dönüşlerin azlığından kaynaklanıyor. Gönderilen her 1000 mailden yalnızca 1’inin açıldığı ifade ediliyordu. Öte yandan YouTube bildirimlerinin o kadar da güvenilir olmamasından dolayı e-posta iyi bir alternatif olarak görülüyordu. 

YouTube bildirimleri değiştiriyor

youtube eposta

YouTube her ne kadar e-posta seçeneklerini değiştiriyor olsa da, bu karardan rahatsız olmanız durumunda platformun hâlâ fonksiyonel olan destek kanalında RSS geri bildirimlerinden şikayette bulunabilirsiniz. Buradan e-posta almaya devam edebilmeniz mümkün oluyor.

Her ne kadar e-posta göndermek çok da zor bir şey olmasa da YouTube gibi platformların boyutlarını göz önüne aldığınızda bu ciddi bir iş gücü anlamına geliyor. Bu kadar ağır bir işin geri dönüşünün, firmanın açıkladığı derecede düşük olması ise verilen kararı oldukça kabul edilebilir hale getiriyor. Karar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Hiç YouTube’dan gelen bir epostayı açtınız mı?

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2020/08/15/youtube-will-end-email-notifications-for-new-videos-on-august-13/
47
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
47
1
1
0
0