Eğlence Denince Akla İlk Gelen 20 Türk YouTube Kanalı

70
39
9
4
4
Eğlence Denince Akla İlk Gelen 20 Türk YouTube Kanalı
Eğlence denilince akıllara gelen ilk sosyal medya platformu kesinlikle YouTube. Yediden yetmişe herkes, video izlemek istediğinde artık sadece YouTube’a giriyor. Peki en popüler YouTube kanalları hangileri?

Eskiden sadece video yükleme platformu iken artık devasa bir sosyal mecraya dönüşen YouTube, son yıllarda popülerliğini üçe katlamış durumda. İçerik üreticileri sayısının da iyice artması, ziyaretçilerin her çeşit videoyu bulmaları için olanak sağlıyor.

Not: Bu listede Orkun Işıtmak, Enes Batur gibi artık popülerliği konusunda herkesin hemfikir olduğu kanalların dışında önerilerde bulunduk. Listenin devamında, muhakkak sizin de görmek isteyecekleriniz olacaktır. Önerdiğiniz kanalları göremezseniz, lütfen yorumlarda belirtin. Biz de listemize sizden gelen önerileri ekleyelim.

Oyun ve eğlence içerikli YouTube kanalları:

Enis Kirazoğlu

Son dönemin oyun kanalları arasında en büyük çıkış yapan isimlerinden biri Enis Kirazoğlu. Kısa sürede 540 bin aboneye ulaşan Kirazoğlu, neredeyse her gün video paylaşmasına rağmen videolarını en az 150 bin kişiye izletmeyi başarıyor.

Enis Kirazoğlu’nun en dikkat çeken özelliği ise oyunlar hakkında bilgisinin üst düzeyde olması. Her oyun hakkında hiç çekinmeden duygularını paylaşan Enis, kanalında kendisine ait bir oyun bile yaptı. Ayrıca bilgisayarlar konusunda fazla bilgisi olmayan takipçilerine özel kasalar toplayarak, izleyenlerine bilgiler aktarıyor.

Kafalar

Eğlence kanalları dendiğinde akıllara ilk gelen kanallardan biri Kafalar. Üç arkadaşın kurduğu kanal YouTube Türkiye’nin en büyük kanalları arasında yer alıyor. 6 milyondan fazla abonesi olan Kafalar’ın tüm içerikleri milyonlarca kişiye ulaşıyor.

Kanalın popülerliğini arttırmasını sağlayan daha çok “Kışkırtma” videoları sayesinde oldu. Ancak ekip özgün içerikler konusunda da bir hayli başarılı. Daha çok video serileri üzerinden giden Kafalar, eğlence ve aksiyonu bol içerikler çekiyor. Ayrıca sosyal açıdan çektikleri duyarlı içerikleri de onları sevmek için ayrı bir neden daha veriyor.

Duygu Köseoğlu

Yayın hayatına Twitch ile başlayan Duygu Köseoğlu daha sonra YouTube’a geçti. 2 milyona yakın abonesi ile dikkat çeken kanalın videoları ortalama 150-200 bin arasında izleniyor.

Twitch’ten YouTube’a geçişi aslında bir oyun kanalı olarak oldu. Oyun kanalları arasında bir kadın yayıncı olarak popüler hale gelen Duygu, daha sonra eğlence ve vlog içerikleriyle de dikkat çekmeyi başarmıştı. Duygu’nun YouTube’daki asıl yükselişi ise şarkılarla oldu.

Alper Rende

YouTube hayatına Mediakraft ile başlayan Alper Rende daha sonra ekipten ayrıldı ve kendi kanalını açtı. Kısa sürede 2.5 milyon aboneyi geçen Rende’nin içerikleri ortalama 3 milyon kişi tarafından izleniyor.

Kanalında daha çok eğlence içerikleri paylaşan Alper, kız arkadaşıyla ve diğer sosyal medya fenomenleri ile çektiği videolarla kısa sürede kanalını büyüttü. Her türden oyun içeriklerinin yer aldığı kanalda, cezalı içerikler de büyük ilgi görüyor.

Betül Çakmak

Son dönemin yükselen yıldızı Betül Çakmak, dört ay gibi kısa bir sürede 1 milyon aboneye yaklaştı. Kanaldaki videolar daha bir hafta bile dolmadan bir milyondan fazla izlenme alıyor. Bu da çaylak YouTuber’ın başarılı bir şekilde ilerlediğini gösteriyor.

Eğlence kanalları arasında en hızlı yükselenlerden biri olan Betül, erkek arkadaşı Alper Rende gibi oyun videolarıyla dikkat çekiyor. Daha çok “challenge” videoları çeken YouTuber, bu içerikleri sayesinde yıldızını partlattı.

Post42

Savaş kelimesini duyduğumuz anda artık aklımıza direkt onlar geliyor. Soğuk Savaş video serileriyle ünlenen Post42, 1 milyon abone barajını geçmiş durumda. En çok izlenen video serisi ise kanalın adıyla özdeşleşen “Soğuş Savaş” video serileri.

Kanalda içerik olarak konuklarla oyunlar oynanıyor. Hem oyun hem de eğlence kanalları arasında kalitesiyle de sıyrılan Post42, son dönemde televizyon ünlüleriyle de videolar çekiyor.

Sinema ve dizi içerikli YouTube eğlence kanalları:

Filme Gitmeden Önce

Tam bir film aşığı ve gerçek bir sanat sever arıyorsanız Filmde Gitmeden Önce buna çok uygun. 690 bine yakın abonesi ile her videosunu yüz binlere izletmeyi başarıyor.

Sinema kanalları arasında en popülerleri arasında yer alan kanalda aklınıza gelebilecek her filmle ilgili bilgi bulabilir, film tavsiyeleri alabilir veya sevdiğiniz filmlerin geleceği hakkında bilgi alabilirsiniz. Hatta her an bir videoda Hollywood yıldızıyla yapılmış bir röportaj izleyebilirsiniz. Kanalın sesi de usta oyuncu Can Başak’a ait.

Filmler ve Filimler

Absürtlüğün ve sinemanın bir araya geldiği Filmler ve Filmler kanalı 707 bin abonesiyle dikkat çekiyor. Kanalın videoları arasında en çok izlenenler milyonluk rakamlarıyla “Parodi” serileri.

En karanlık, en neşeli ve hatta en aksiyonlu filmlere bile yaptığı parodilerle dikkat çeken Filmler ve Filimler kanalı, YouTube Türkiye’de parodi denilince akıllara ilk gelen kanal. Sevdiğiniz filmleri farklı bir gözle izlemek isterseniz kesinlikle kanala bir göz atmalısınız.

NASIL OLURDU?

225 bin aboneli bir kanal olmasına rağmen kendisinden daha yüksek aboneye sahip sinema kanalları kadar izlenen NASIL OLURDU kanalı, büyüme potansiyeli çok yüksek olan kanallardan.

Her türlü dizinin parodisini izlemek isterseniz bu kanala mutlaka göz atmalısınız. Sevilen dizileri kendi gözünden absürtleştiren ve parodilerini çeken kanalın yüzünün de oyunculuğu bir o kadar iyi olunca ortaya çok iyi videolar çıkıyor.

Ezgi’nin Kanalı

YouTube Türkiye’nin ilk sinema kanalları arasında yerini alan Ezgi’nin Kanalı, 568 bin aboneye sahip ve ortalama olarak 150-200 bin izlenme almayı başarıyor.

Her türlü dizi/film karakterinin, popüler filmlerin incelemesi yapılan kanalda ayrıca sevdiğiniz filmler hakkında ilk defa duyacağınız bilgileri de bulabilirsiniz. Kanalda ayrıca sinema sektörü içerisinden de birçok vlog bulunuyor.

Murat Soner

Diğer sinema kanalları arasında sivrilen bir başka kanalda sıra. 275 bin abonesiyle hala büyümeye devam eden Murat Soner, abone sayısına göre 150-200 bin arasında güzel bir izlenmeye sahip.

Film incelemesi veya parodileri dışında gerçekten bir yorum duymak istiyorsanız Murat Soner’in kanalı buna çok uygun. Kanalda her türlü diziden, filme birçok yapım hakkında birebir Murat Soner’in yorumları ve düşünceleri yer alıyor.

Spor ve eğlence içerikli Youtube kanalları:

Bunlar KAÇMAZ!

Spor kanalları arasında değişik içerikler de üreten kanal olarak bilinen Bunlar KAÇMAZ, 1.5 milyondan fazla abonesi ve her gün video çıkarmasına rağmen 100 binden fazla izlenmesi ile dikkat çekiyor.

Kanalda sporun her branşına dair çeşitli bilgiler bulabileceğiniz gibi hayatın içinden de farklı video içerikleri görebilirsiniz. Kanal daha çok çektiği liste içerikleri ile popüler oldu.

Hastalık Bu Futbol

Futbol tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken bir kanal. 256 bin aboneye sahip, Hastalık Bu Futbol’un videoları yaklaşık 100 bin izleniyor.

Standart futbol kanallarının dışında bir içerik yapısına sahip. Futbolcuların, takımların ve çok özel isimlerin hikayelerini mini belgesel tadında aktaran Hastalık Bu Futbol, en çok Arda Turan için çektiği video ile tanınıyor.

Ağırsağlam

Fitness kanalları arasında en başarılılar arasında yer alan Ağırsağlam, 455 bin abonesinin yanında kaliteli içerikleriyle de dikkat çekiyor.

Kanal içerisinde fitness hakkında tüm merak ettiklerinizi giderebilir, kendinize özel en uygun programın hangisi olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca antrenman ve hareket videolarıyla da düzenli olarak çalışma programı çıkartma şansınız da var. Eğer vücut geliştirmeye meraklıysanız Ağırsağlam kanalını mutlaka takip etmelisiniz.

Irmak Kazuk

NTV Spor’dan tanıdığımız Irmak Kazuk’un kanalı henüz büyüme aşamasında ve 50 bin aboneye sahip.

Kaliteli içerikler sıralamasında belki de en tepeye koyabileceğimiz içerikler çeken Irmak Kazuk, tek tek spor ve televizyon dünyasının ünlü isimleriyle bir araya geliyor ve “Tiki Taka” adını verdiği soru-cevap videosu çekiyor. Ayrıca kanalda çok özel vloglar da yer alıyor.

Ryan Babel

Futbol meraklılarının çok seveceği bir kanal. Ryan Babel kendi YouTube kanalının şu an 240 bin abonesi var ve videoları ortalama 100-200 bin arasında izleniyor.

Ryan Babel’in Beşiktaş’taki günlerinden başlayan video serileri ile günümüze kadar hem bir futbolcunun yaşamını hem de futbolun arka yüzünü de görmek istiyorsanız Babel’in kanalını bir kere ziyaret etmeniz gerekiyor.

Sohbet, talk show içerikli YouTube kanalları:

BaBaLa TV

YouTube’da talk show ve eğlence kanalları zirvesinde BaBaLa TV yer alıyor. 2 milyon aboneli kanalın videoları 1 milyona yakın izleniyor.

Oğuzhan Uğur’un kurduğu kanal; Mevzular, Soru-Cevap ve diğer video serileriyle dikkat çekiyor. Kanaldda farklı isimlerin de videoları yer alsa da, en çok izlenen içerikler Oğuzhan Uğur’a ait. Gülme garantili kanalı daha önce hiç ziyaret etmediyseniz şimdi tam sırası.

Efe Uygaç

Son dönemin yükselen yıldızları arasında yerini alan Efe Uygaç şu an 507 bin abonesi ve ortalama olarak 200-300 bin izlenmeye sahip.

Berkcan Güven’in arkadaşı olarak tanıdığımız ve daha sonra YouTube’a başlayan Efe, talk show video serilerinde hem arkadaşlarını hem de YouTube ünlülerini konuk aldı. Eğlence ve sohbetin bir arada olduğu bir kanal haline gelen Efe Uygaç, farklı projelerde de yer alıyor.

Chaby Chan

Onu önce televizyon ekranlarından tanıdık daha sonra YouTube’a başladı. 1 milyona yakın abonesi olan Chaby, ortalama 300 bin izlenmesiyle de dikkat çeken bir kanala sahip.

Kanalın en beğenilen içerikleri de 3Y1T isimli talk show serisi. 1 Koreli, 1 Kenyalı, 1 Amerikalı ve 1 Türk’ten oluşan ekip, her bölümde farklı konuları işleyerek hem sohbet ediyorlar hem de izleyenleri eğlendirmeyi başarıyorlar.

Cüneyt Özdemir

Sevilen gazeteci Cüneyt Özdemir de YouTube kanalı açan isimler arasında. Şu an 800 bin aboneye yaklaşan Özdemir’in videoları ortalama 300-400 bin izleniyor.

Gazeteci kimliğinin yanı sıra eğlenceli kişiliğini de videolarında gösteren Cüneyt Özdemir, yeri geldimi diğer eğlence kanallarından daha fazla eğlendirmeyi de başarıyor. Genellikle Amerika’dan yaptığı yayınlarda izleyicilerle sohbet ederek gündemi değerlendiriyor.

İbrahim Berk

YouTube’a hızlı bir giriş yapan İbrahim Berk, 123 bin aboneye ulaştı ve videolarını abone sayısından çok daha fazla kişiye izletmeyi başarıyor. Yalan Dedektörcüsü olarak da tanınan İbrahim Berk, YouTube’un en ünlü isimleriyle çektiği videolarda onları sorularıyla köşeye sıkıştırıyor. Berk, daha önce bizim de YouTube kanalımıza iki kez konuk olmuştu.

Bu içeriğimizde YouTube Türkiye denilince akıllara gelen kanalları derlemek Eğer sizin sevdiğiniz ve aklınıza YouTube denilince ilk gelen kanallar farklıysa yorumlarda belirtmeyi unutmayın, listeye sonradan da eklemeler yapabiliriz.

70
39
9
4
4
Emoji İle Tepki Ver
70
39
9
4
4