YouTuberlar 1 Milyon İzlenme Başına Ne Kadar Kazanıyor?

172
67
10
9
9
Dünyaca ünlü YouTuberlar, her 1 milyon izlenme başına ortalama ne kadar kazandıklarını Business Insider'a açıkladılar. Gelirleri birbirlerine göre değişiklik gösteren YouTuberlar, bu değişikliğin nedenini izleyici eylemlerine ve reklamverenlerin türüne bağlıyor.

1 milyon görüntülenmeye sahip bir YouTube videosu, her içerik üreticisi veya her video için aynı oranda gelir sağlamıyor. Hatta YouTube üzerinden aynı izlenme sayısı başına kazanılan para miktarı, video başına bile yüksek oranlarda değişiklik gösterebiliyor. Bu noktada kazançlar, videodaki reklam türüne ve izleyicilerin eylemlerine kadar değişiklik gösterebiliyor.

Bazı önde gelen içerik üreticileri, mümkün olan en fazla parayı kazanmak için bazı reklam yerleştirme stratejilerine sahip ve bir videodan kazanılan para genellikle izlenme süresi, videonun uzunluğu ve izleyici demografisine göre değişiklikler gösteriyor. Business Insider, birbirinden farklı 4 YouTuber ile röportaj yaptı ve bu konuya bir açıklık getirdi.

Marina Mogilko / 10 bin dolar (1,5 milyon izlenme):

Marina Mogilko

Marina Mogilko’nun dil, yaşam tarzı ve iş olmak üzere üç farklı YouTube kanalı bulunuyor. YouTuber, verdiği röportajda iş kanalının, içerik türü nedeniyle reklamverenlere daha cazip geldiğini ve diğer iki kanalından daha çok kazandırdığını belirtiyor.

Bu noktada Mogilko, iş kanalı olan Silicon Valley Girl’ün her 1.000 görüntülenmesi için ortalama 10,73 dolar kazanıyor. Dil kanalı Linguamarina aynı görüntülenme başına ortalama 4 dolar ve yaşam tarzı olan üçüncü kanal ise 1.000 görüntülemeye yaklaşık 2,71 ABD doları kazanıyor.

Kevin David / 40 bin dolar (1,1 milyon izlenme):

Kevin David

800 bin aboneli bir YouTube içerik oluşturucusu ve girişimci olan David, 'Yeni başlayanlar için Shopify Eğitimi' adlı videosundan 40.000 dolar gelir elde ettiğini söylüyor. Bu videoyu Avustralya’da ucuz bir hotelde kamera veya ekipman olmadan kalırken yaptığını söyleyen David, videolarının bu kadar çok kazanma nedeninin ise reklamverenlere çekici gelen iş konularına odaklanmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Austen Alexander / 6 bin dolar (1 milyon izlenme):

Austen Alexander

135 bin aboneye sahip bir YouTuber ve ABD Donanması’nda aktif bir denizci olan Austen Alexander, 1 milyon izlenmeli videosuyla Google AdSense gelirinden kabaca 6 bin dolar kazandığını söylüyor.

Shelby Church / 2 bin ile 5 bin dolar arası (1 milyon izlenme):

Shelby Church

1,2 milyon aboneli YouTube kanalı olan Shelby, yaklaşık 1 milyon izlenmeli bir videodan 2 bin ile 5 bin dolar arasında değişen kazançlar elde ettiğini belirtti. 1 milyon izlenmeyi geçmiş 17 videosu bulunan Shelby, gelirinin çoğunu ise sponsorlu yayınlardan kazanıyor. YouTuber, videolarını genellikle 10 dakikanın üzerinde tutuyor ve daha çok reklam alabildiğini (ortalama 4 reklam) belirtiyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-much-money-youtube-creators-make-for-1-million-views-2019-11
172
67
10
9
9
Emoji İle Tepki Ver
172
67
10
9
9