ZTE’den Ön Kamerayı Tarihe Gömecek Çift Ekranlı Telefon Patenti

21
8
7
2
1
ZTE, ön kamerası olmayan ancak telefonun arka tarafında bulunan ikinci bir ekranla özçekim imkanı veren bir telefon için patent aldı. Şirketin bu projeyi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği henüz bilinmiyor.

Akıllı telefon üreticileri piyasada rekabet edebilmek için yeni teknolojileri kullanma yoluna gidiyorlar. Samsung ve Huawei gibi markalar yönlerini katlanabilir ekranlara çevirmiş durumdalarken Vivo ve Oppo gibi firmalar ise çift bant Wi-Fi teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Çinli bir teknoloji üreticisi olan ZTE ise, hiç beklenmedik bir akıllı telefon modelinin patentini aldı.

ZTE tarafından alınan bu patent, doğrudan ekran kasa oranıyla alakalı. Bilindiği üzere son dönemlerde piyasaya sürülen akıllı telefonların ön kamera tasarımları eskilerine göre bir hayli değişmiş durumda. Kimi şirketler çentik, kimi şirketler delikli ekranlar ve kimi şirketler de açılabilir ön kameralar yoluna giderken, bir yandan da ekranın içerisine gizlenmiş olan ön kameralar için çalışmalar sürdürülüyor. Ancak ZTE'nin aldığı patentte bunların hiçbirine ihtiyaç kalmayacak çünkü bu telefonun bir ön kamerası yok.

İşte ZTE'nin almış olduğu ön kamerası olmayan telefon patenti:

zte

ZTE'nin patentini aldığı bu telefon modelinin ön kamerasının olmaması, yüzde yüze yakın bir ekran kasa oranı sunuyor ancak ZTE, ön kamera ihtiyacını gidermek içim bambaşka bir yöntem belirlemiş durumda. Çift ekran teknolojisi. Bu teknoloji, telefonun arka kısmında bulunan küçük boyutlu ikinci bir ekranı içeriyor ve kullanıcılar, özçekim yapmak istedikleri zaman arka kamerayı kullanıyorlar.

ZTE'nin almış olduğu bu patent, ekrana daha geniş bir kullanım imkanı sunmasıyla birlikte, çok daha iyi özçekimlerin yapılabilmesine de olanak sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar, hem çok daha kaliteli özçekimler yapabilecekler hem de ekran boyutlarında bir kayıp yaşamayacaklar. 

ZTE'nin almış olduğu bu patentin hayatımıza girip girmeyeceği belli değil. Şirket, bu patenti gerçeğe dönüştürme kararı alabileceği gibi, rafa kalkan milyonlarca projeden bir tanesi olabilir. Bunu ancak ilerleyen dönemlerde öğrenebileceğiz.

Kaynak : https://mspoweruser.com/zte-dual-screen-concept-is-dedicated-to-taking-the-ultimate-selfie/
21
8
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
8
7
2
1