2000 Yıl Önce Yaşamış Dişsiz Bir Kadının Yüzü Yeniden Oluşturuldu

38
7
3
2
2
Bundan iki bin yıl önce yaşadığı düşünülen ve dönemin rahip sınıfında yer alan dişsiz bir kadının yüzü, bir sanatçı tarafından yeniden oluşturuldu. Oluşturulan yüz, günümüzdeki o bölgede yaşayan insanlarınkinden neredeyse farksız.

Bilim insanları, geçmiş dönemlerin sırlarını çözebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bilim insanlarıyla birlikte çalışan bir sanatçı, demir çağında yaşamış olan bir kadının 2000 yıllık yüzünü yeniden oluşturdu.

Milattan önce 55 ve milattan sonra 400'lü yıllar arasında yaşadığı düşünülen bu kadının bilim insanları için özel bir yeri bulunuyor. Bunun nedeniyse kadının hiçbir dişinin olmaması ve kadının yaşadığı dönem için ciddi anlamda uzun bir yaşam sürmüş olmasıydı.

2000 yıllık kadın

Yüzü yeniden oluşturulan kadının Keltler döneminde yaşadığına inanılıyor. Üstelik bu kadın, dönemin rahip sınıfına ait önemli bir kişiydi ve bu yüzden bu kadına "Druid" deniyor. Kadına Hilda ismini veren bilim insanlarının düşüncesine göre demir çağında yaşamış bir kadının 60 yıl yaşamasıysa eşine az rastlanır bir durum. Ayrıca bilim insanları, kadının neden öldüğüne dair doğal bir ölüm dışında da herhangi bir bulguya rastlamamışlar.

Kadının yüzünü yeniden oluşturan sanatçı Karen Fleming, Hilda'nın büyüleyici bir karakter olduğunu, ölmeden önce hiçbir dişinin kalmamasının çok da bir öneminin olmadığını ancak o dönemlerde 60 yıl yaşamanın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor. İşte Hilda'nın yüzünün yeniden oluşturulmuş hali:

2000 yaşındaki kadın

Hem bilim insanları hem de Fleming, bu kadının binlerce yıl önce yaşamasına rağmen aynı bölgede şu an yaşamakta olan diğer insanlarla pek çok orta özelliğinin olduğunu düşünüyorlar. Fleming bu konuda; Hilda'nın, tanıştığı pek çok yaşlı kadına benzediğini ve bununla gurur duyduğunu söylüyor.

Hilda'nın oluşturulan yüzü İskoçya'da düzenlenen "Master Show"da sergilenecek ve ardından da müzeye koyulacak.

Kaynak : https://www.iflscience.com/editors-blog/forensic-scientist-recreates-2000yearold-face-of-ancient-druid-woman/
38
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
38
7
3
2
2