Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Yarışması’nın Bu Yılından En İyi Fotoğraflar

69
11
7
4
1
On binlerce kişinin katıldığı Vahşi Yaşam Fotoğrafıçısı Yarışması, ortaya çıkarılan eserler ile hem düşündürürken hem de yakalanan enstantene fotoğraflarla kendine hayran bırakıyor.

2019 Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Yarışması oldukça ilginç ve ilgi çekici kareler ortaya çıkardı. Birbirinden güzel ve düşündürücü sona kalan 15 fotoğraf, birçok sanatseverin beğenisini topladı. Su aygırlarından penguenlere, çitaların avlamasından, yılanların avlanmasına kadar birçok içeriğe sahip olan bu sergi, 18 Kasım’da Londra’da ilgillileriyle buluşacak. 50 binden fazla kareyle başvurulan yarışmanı sergisi, tamamı arasından seçilen sadece 100 fotoğraf ile yapılacak. Yarışmanın kazananı 15 Ekim’de düzenlenecek olan ödül töreni ile duyurulacak.

hipopotam

 (Boğa saldırısından sonra anne ve yavru hipopotam)

Yetkililerden Açıklama

Doğa Tarihi Müzesi’nin bilim direktörü ve jüri heyetinde bulunan Tim Littlewood şunları söyleyerek serginin önemini vurguladı:

“50 yılı aşkın süredir bu yarışma dünyanın en iyi fotoğrafçılarının, doğa bilimcilerinin ve genç fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Ancak daha önce hiç tüm dünya genelindeki seyirci kitlemizin kendi çalışmalarını ilham verici ve etkileyici sergimizde deneyimleyecekleri bu denli önemli bir zaman olmamıştı. Fotoğrafın konuşma, tartışma ve hatta harekete geçirme kıvılcımını yakabilecek özel bir yeteneği var. Bu yılki serginin kişileri gezegenimiz ve gelecekteki kritik rolümüz hakkında farklı düşünmeye yönelik güçlendirmesini umuyoruz.

İşte en dikkat çeken fotoğraflardan bazıları

1. Penguen, leopar fokundan kaçarak hayatta kalmaya çalışıyor

2. Yalnız bir çita, afrika vahşi köpeklerinin saldırısına uğruyor

 leopar

3. Bir Weddel foku uyuyor

fok

4. Kızıldeniz'de 24 metre derinlikte halka çizen balıklar

balık

5. Eğrelti otuna tutunmuş buğday biti

böcek

Kaynak : https://www.independentturkish.com/node/70566/yaşam/2019un-vahşi-yaşam-fotoğrafçısı-yarışması’ndan-en-iyi-kareler
69
11
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
69
11
7
4
1