2022 Mercedes SL, Yenilenen Tasarımıyla Objektiflere Yakalandı

12
3
3
1
1
Mercedes-Benz'in önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen yeni otomobili 2022 Mercedes SL, kamuflajlı bir şekilde objektiflere yakalandı. Casus fotoğraflarda, yeni SL'in 20 yılı aşkın süreden sonra yeniden kumaş tavan düzenine döndüğünü görebiliyoruz.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, 2022 yılının sonuna kadar izleyeceği model gelişim ve tanıtım planını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Şirketin bu kapsamda çalışmalarına devam ettiği modellerden biriyse 2022 Mercedes SL. Şimdiye kadar hakkında pek bir şey duymadığımız otomobil, dikkat çeken tasarımıyla casus kameralara yakalandı.

CarBuzz tarafından paylaşılan görüntülerde, yeni modelin gövdesi kamuflajla gizlenmiş durumda ancak yine de araçtaki ön farlara ve spor görünümlü ızgaraya çok daha net bir şekilde bakabiliyoruz. Bununla birlikte önceki casus fotoğraflarda da görüldüğü gibi yeni SL'in, 20 yılı aşkın süreden sonra yeniden kumaş tavan düzenine döndüğünü görebiliyoruz.

2022 Mercedes SL neler sunuyor?

2022 Mercedes SL

Aracın tasarım detayları kamuflajın altında gizlenirken, yeni SL'in efsanevi Mercedes 300 SL'den ilham alan retro esintili bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Bu noktada Mercedes-AMG, yeni nesil Mercedes-AMG GT ile birlikte yeni SL'in gelişimini de üstleniyor. Bu yüzden yeni modelin, yerini alacağı otomobile kıyasla çok daha sportif bir görünüme sahip olacağı aktarılıyor.

Mercedes-AMG departmanının patronu Tobias Moers'a göreyse yeni Mercedes SL, konfordan ödün vermeden daha sportif sürüş dinamikleri sunan bir roadster olarak piyasaya sürülecek. Bununla birlikte daha önceleri paylaşılan raporlar, yeni spor otomobilin iki arka koltuk içereceğini iddia ediyordu.

Kaputun altına bakacak olursak sektöre yakın kaynaklar, 2022 Mercedes SL'de 435 HP sıralı altı silindirli ve 522 HP ikiz turbo V8 motor seçeneklerin yer alacağını bildiriyor. Bununla birlikte yeni nesil SL63'ün beygir gücünün 612 HP'ye kadar ulaşabileceği, SL73 modelinin ise 800 HP ve 738 lb-ft tork üretebilen plug-in hibrit motorla geri dönüş yapacağı söyleniyor.

2022 Mercedes SL için gelişim çalışmalarının hâlâ erken aşamada olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla aracın nihai tasarımını görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor. Bu noktada yeni Mercedes SL'nin 2021 yılında tanıtılması, 2022 yılında ise yollardaki yerini alması bekleniyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/2022-mercedes-sl-spied-with-stunning-new-design
12
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
3
3
1
1