Modifiyeli Lamborghini Urus ile Rolls-Royce Wraith Karşı Karşıya Geldi

13
3
2
0
0
Hennessey Performance ekibi, HPE750 operasyonundan geçirdikleri Lamborghini Urus'u segmentindeki rakiplerinden Rolls-Royce Wraith ile karşılaştırıyor. Bu iki aracın karşılaşmasının kazananı ise çok büyük bir sürpriz olmuyor.

Otomobil sevdalılarının hayallerini süsleyen araçlar, genellikle lüks, spor ve güçlü araçlardır. Bu haberimize konu olan her iki araç da tüm otomobil sevdalılarının sürmek ve sahip olmak isteyeceği araçlar: Lamborghini ve Rolls-Royce.

Ancak bu araçlardan Lamborghini Urus, Hennessey Performance ekibinin elinden geçiyor. İtalyan otomobil üreticisinin SUV'sini modifiye sürecinden geçiren ekip, aracı 650 beygir gücüne ve 850 Nm torka yükseltmişti. Ekip, modifiye ettikleri bu aracın performansını ise 'pistte' test etti.

Modifiye edilmiş Lamborghini Urus mu yoksa Rolls-Royce Wraith mi?

lamborghini urus vs rolls-royce wraith

Hennessey Performance ekibi, HPE750 operasyonundan geçen Lamborghini Urus'u kendi segmentinin rakiplerinden bir tanesi olan Rolls-Royce Wraith ile boy ölçüştürüyor. Tabii Lamborghini Urus'un modifiyeli olması araç için ekstra bir avantaj sağlıyormuş gibi gözükse de birbirleriyle yaklaşık aynı verilere sahipler.

Rolls-Royce Wraith, çift turbolu V12 motor kullanıyor ve bu üniteden 635 beygir gücü ile 870 Nm tork gücü üretiyor. Modifiye edilmiş Lamborghini Urus'ta ise bunlar, yukarıda da söylediğimiz gibi 650 beygir gücü ve 850 Nm tork gücü.

hpe750 modifiyeli lamborghini urus

Standart Urus karşısında büyük bir avantaja sahip olabilecek Rolls-Royce Wraith, Hennessey Performance ekibinin elinden geçen modifiyeli Lamborghini Urus karşısında çok fazla varlık gösteremiyor. Lamborghini Urus, güç avantajının yanı sıra dört teker çekiş sistemi sayesinde de Wraith'e toz yutturmayı başarıyor.

Hennessey Performance ekibinin marifetlerini bir kez daha gösterdiği Lamborghini Urus ile Rolls-Royce Wraith'i yarıştırdığı ve performanslarını karşılaştırdığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/439218/hennessey-lamborghini-urus-rolls-royce-yaris/
13
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
0
0