Geleceğin Evi Olmaya Aday, 3 Boyutlu Yazıcı Eseri Kovan

19
3
3
1
0
Gelecekte yaşadığımız evler, devasa arı kovanlarını andıran yapılar olabilir. En azından Mario Cucinella Architects (MC A) böyle düşünüyor. Bu düşüncelerini 3 boyutlu yazıcı ile gerçeğe de çevirdiler.

Zaman içerisinde her şey değişiyor. Buna içinde yaşadığımız evler de dahil. Nüfusun artışı ve çevre konusundaki hassasiyetin yükselmesi, uygun fiyatlı barınma alternatiflerini gündeme getiriyor. 

Konuyla ilgili bir çalışma yapan Mario Cucinella Architects (MC A), İtalyan 3 boyutlu baskı firması WASP (Dünyanın Gelişmiş Koruma Projeleri, aynı zamanda yaban arısı anlamına geliyor) mimarların tasarladığı evi bastı. 

3 bayıtlı yazıcı ev

Yapının tasarımında mimarlar yaban arılarının kovanlarından ilham aldı. Bu evler daha uygun fiyatlı, daha çevre dostu olarak tanımlandı. 

WASP CEO’su Massimo Moretti, MC A ile birlikte yapılan tasarımın yapı, ısı yalıtımı, havalandırma ve su toplamayı bir arada yapan dünyevi bir duvar sistemine sahip olduğunu söyledi. Burada dünyeviden kasıt ise doğal yapıda, topraktan alınan malzemenin kullanıldığı. 

TECLA adlı yapının inşası sırasında yazıcıları bir arada kullanabildiklerini belirten CEO ayrıca, kubbeli yapıların destek sütunlarına gerek duymadan yapıyı oluşturmak için en ideal yöntem olduğunu da söyledi. 3 boyutlu baskı teknolojisi sayesinde kullandıkları materyalleri minimuma indirebileceklerini söylerken ihtiyaca göre duvarları da özelleştirebileceklerini söylüyor. Ayrıca tasarımlar kolayca büyütülebiliyor ya da küçültülebiliyor. 

3 boyutlu baskı ev

TECLA adlı bu ev tamamen yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir malzemeden üretiliyor. Bu malzeme de yerel topraktan alınıyor. Bu evler, kurulması planlanan bölgede hemen inşa edilebiliyor. TECLA şu anda ilk evlerinin kurulması için gerekli izinleri almış durumda. İlk olarak Massa Lombarda’da yapılacak olan evlerin daha sonra dünyanın dört bir yanında kurulması planlanıyor. 

Bu proje 3 boyutlu baskıyla yapılan ilk ev projesi değil. Bu yapay peribacalarının ne kadar verimli olacağı ise bilinmiyor. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/3d-printed-wasp-nest-house/
19
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
3
1
0