3 Boyutlu Yazıcıyla Devasa Boyutlarda Bir Tekne Üretildi

8
8
5
2
2
3 Boyutlu Yazıcıyla Devasa Boyutlarda Bir Tekne Üretildi
Maine Üniversitesi büyük bir başarıya imza attı. UMaine ekibi ürettiği 3B baskılı dev tekneyle üç ödül birden aldı. Tekne sorunsuz bir şekilde yüzebiliyor.

Dünyanın en büyük prototip polimer 3D yazıcısını kullanan bir UMaine ekibi, dünyanın en büyük 3 boyutlu baskı teknesini inşa etti. Tekne, büyüklüğü sayesinde aynı zamanda dünyanın en büyük 3 boyutlu basılmış nesnesi ünvanını almış oluyor.

Maine Üniversitesi bu tekne ile üç ödül birden aldı. Yeni bir hızlandırılmış video, geminin üç günlük inşaatını yarım dakikaya sığdırıyor. 

Teknenin yapım aşaması:

UMaine’in Gelişmiş Yapılar ve Kompozitler Merkezi, 3D baskı teknesini Perşembe günü düzenlenen bir törenle tanıttı ve Guinness World Records’un yetkilileri grubun gerçekten üç yeni kayıt yaptığını doğrulamak için hazır bulundu. Etkinliğin sonunda ekip, 7,3 metre ve 5.000 kiloluk geminin 3Birigo adlı gemisinin denize elverişliliğini, UMaine’nin çok yönlü bir dalga havzası ve yüksek performanslı bir rüzgar makinesi bulunan Alfond W2 Okyanus Mühendisliği Laboratuvarı'nda test etti.

Etkinlikten görüntüler:

Bir UMaine basın bültenine göre, 3Dirigo okulun 3B yazıcısının yapabileceği en büyük nesne bile değil. Yazıcı sınırlarına kadar zorlanırsa, 30 metre uzunluğa, 7 metre genişliğe ve 3 metre yüksekliğe kadar nesneleri basabilir.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/worlds-largest-3d-printed-boat
8
8
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
8
8
5
2
2