Bir Fotoğrafçı, İnanılmaz Fotoğrafların Ardındaki Sırlarını Paylaştı

88
9
1
1
1
Barcelona’da yaşayan fotoğrafçı Jordi Koalitic, çektiği yaratıcı ve göz alıcı fotoğrafların sırlarını takipçileriyle paylaştı. Koalitic, Photoshop’a değil basit hilelere güvenmeyi tercih ediyor.

Fotoğrafçıların kullandığı pek çok farklı teknik ve hile bulunuyor. Bazen perspektif farkını, bazen basit bir yanılsamayı kullanan sanatçılar, göz alıcı karelerin ortaya çıkmasını sağlıyor. 

Bu fotoğrafçılardan biri olan Jordi Koalitic, çektiği fotoğrafların arkasında yer alan hileleri takipçileriyle paylaştı. Böylece fotoğraf düzenleme programlarına gerek duymadan ilginç fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. 

Koalitic’in çektiği bazı ilginç fotoğraflar, kamera arkası görüntüleriyle birlikte değerlendirildiğinde hayranlık uyandırırken bir yandan da “Bunu ben de yapayım” dedirtiyor. Gelin sanatçının çalışmalarına hep beraber bakalım.

Gene ne ceviz kırıyorsunuz?

hindistan cevizihindistan cevizi

Ceviz nedir? Nasıl kırılır? Buyurun efendim cevabı yukarıda. 

Fruit Ninja

portakalportakal

Portakalı havada kesen bu abinin sırrı, satırı portakala götürmek yerine portakalın satıra gelmesini sağlamasında yatıyor. 

Bilye, Misket ya da Meşe?

misketmisket

Çocukluğumuzun göz alıcı cam küreleri. Bu nesnelerden eli yüzü düzgün olanları hayatlarına banyo süsü, akvaryum süsü gibi şekillerde devam ediyor. 

Diri diri gömülmek

mezarlıkmezarlık

Diri diri gömülme fotoğrafları için diri diri gömülmenize gerek yok, tek gereken eski püskü bir çerçeve ve biraz toprak. Ve tabii biraz da eğim. 

İzmir’de 'donut'a federal çöreği derler

donutsdonut

Havada uçan donut fotoğrafları çekerken bir yandan da etrafta granüller uçuşsun mu istiyorsunuz? Onun da yöntemi var. 

Disleksiyi bir karede anlatmak

harflerharfler

Harf şekilli makarna alınır, sprey boya ile siyaha boyanır. Kuruyunca kıvrılmış kitap sayfaları arasına saçılır. Sonuç? Uçuşan kelimeler. 

Gerçek 'cama taş atmak' bu değil

taşlartaş

Eskiden cama taş atmak vardı. Minik taşlar atılırdı, böyle ayı kadar taşları atarsanız o cam kırılır zira. Burada olayı canlandırma tekniğiyle sergilemişler.

Tenis topu

tenistenis

Bu tenis topu görseli oldukça başarılı olmuş. Topun dönüşü ve saçılan su damlaları oldukça net gözüküyor. 

Zincirsiz

zincirsizzincirsiz

Zincirlerle ya da halatlarla vücut mu çalışıyorsunuz? Artık karizmatik fotoğraf nasıl çektirebileceğinizi biliyorsunuz. Bir şey değil. 

Su akar kadrajı bulur

susu

Suyu fotoğraflarken kameranızı riske atmanıza gerek yok. Yalnız o cam ne kadar pismiş ya, bir silmeyerek doğal filtre uygulamış adamlar. 

Saksının içinden

saksısaksı

Saksının içinden bir çiçeğin ekimini fotoğraflamak işte bu kadar kolay. Tek yapmanız gereken saksıyı ziyan etmek. 

Patlamış mısır

patlamış mısırpatlamış mısır

Yanında sinema bileti de olunca kavga çıkaran patlamış mısır aslında bir eğlence sembolüdür. Burada da bu özelliğine odaklanmış. Saksı pozundan çok farklı değil. 

Sanatçının eserlerine ulaşmak için internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 

Kaynak : https://petapixel.com/2019/10/19/this-photographer-uses-clever-tricks-for-extraordinary-photos/
88
9
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
88
9
1
1
1