Bir Fotoğrafçı, Drone ve Termal Kamera Kullanarak 6 Yaşındaki Kayıp Çocuğu Buldu

38
6
2
0
0
Fotoğrafçı Steve Fines, drone ve termal kamera kullanarak başarılı bir kurtarma operasyonuna imza attı. Ekipmanlar sayesinde 6 yaşındaki kayıp çocuk ve köpeğinin yerini tespit eden Fines, kahraman olarak karşılandı.

Steve Fines, geçtiğimiz hafta ABD'nin Minnesota eyaletinde, soğuk bir gece vakti kaybolan 6 yaşındaki bir çocuğun yerini tespit ederek başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Kahraman fotoğrafçı, drone'unu ve termal kamerasını kullanarak çocuğu buldu.

Arama kurtarma operasyonu geçtiğimiz hafta Salı günü başladı. 6 yaşındaki Ethan Haus, Clear Lake'teki evinin yakınındaki köpeğiyle birlikte kayboldu. Yaklaşık 600 kişi Ethan'ı aramaya yardımcı oldu ancak gece sıcaklığın -1 derecenin altına düşmesi çalışmaları zorlaştırdı. İşte tam bu noktada Fines'ın XT2 termal kamerası ve DJI m210RTK v2 drone'u devreye girdi.

dron kurtarma operasyonu

Fotoğrafçı, saat 21:30 civarında arama çalışmalarına yardım etmeye başladı. Saat 01:40 dolaylarında arama ekibindeki gönüllüler Fines'ın belirlediği yöne doğru işaret eden ayak izine rastladıktan kısa süre sonra aradığını buldu. Fines, başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından olayı, "Çocuk ve köpeği olduğunu düşündüğüm şekli gördüm. Yetkiler neler olduğunu görmek için yer ekibini gönderdi." şeklinde aktardı.

Kurtarma çalışması, drone'ların ve drone fotoğrafçılığının potansiyeli üzerine olumlu bir hikaye oldu. Drone'ların gelecekte kurtarma operasyonlarında daha sık kullanılacağını görebiliriz.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/10/22/photographer-uses-drone-and-thermal-camera-to-find-missing-6-year-old/
38
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
6
2
0
0