Apple’ın Ekim 2019 Etkinliğinde Görmeyi Beklediğimiz Şeyler

13
4
1
1
0
Apple’ın yeni nesil iPhone ailesini tanıttığı etkiliğin üzerinden henüz bir ay dahi geçmemişken, gözler şimdi bu ay yapılması beklenen etkinliğe çevrildi. Peki, Cupertinolu teknoloji devi hangi ürünlerini sahneye çıkarmayı planlıyor? Bu yazımızda, Apple’ın olası bir ekim etkinliğinde görmeyi beklediğimiz şeyleri sizler için kaleme aldık.

Öncelikle Apple’ın ekim ayı içerisinde bir etkinlik düzenleyeceği henüz resmiyet kazanmadı; ancak şirketin ürün yelpazesinde gün yüzüne çıkmayı bekleyen pek çok yeni model bulunuyor. 

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay düzenlenen Apple etkinliğinin yıldızı iPhone 11 serisi olurken, yeni 10.2 inç iPad ise destekleyici bir rol üstlenmişti. Peki, yeni MacBook Pro’yu, diğer iPad modellerini veya macOS Catalina’yı ne zaman göreceğiz? Cevap, bu ay içinde gerçekleşmesini umduğumuz Apple etkinliğinde saklı olabilir.

16 inç MacBook Pro

apple

Apple ürünleri konusunda yaptığı başarılı tahminlerle bilinen ünlü analist Ming-Chi Kuo, 16 inç MacBook Pro’nun bu yılın son çeyreğinde tanıtılacağını söylemişti. Yeni MacBook Pro’nun mevcut 15 inçlik modelle aynı boyutta olacağını; ancak daha küçük ekran çerçeveleri ile geleceğini belirten Kuo, kelebek klavye mekanizmasının yerine eski makaslı klavye tasarımına geri dönüleceği bilgisini paylaşmıştı.

Yeni Apple etkinliğinin yıldızı olması beklenen 16 inç MacBook Pro, 3.000 dolar gibi Amerikalılar için dahi yüksek olan bir fiyatla gelebilir. Tabii, bu rakamın Türkiye yansımasını düşünmek dahi korkutucu. Zira ABD’de 1.300 dolardan başlayan MacBook Pro’lar, ülkemizde minimum 10.299 TL’den satılıyor. Yine de bekleyip görmekte fayda var.

macOS Catalina

apple

Apple’ın geçtiğimiz haziran ayında düzenlediği WWDC 19 etkinliğinde tanıttığı macOS 10.15 Catalina, hala beta testinde. Yeni güncellemenin bu haftanın sonuna kadar yayınlanabileceğine dair güçlü kanıtlar bulunuyor; ancak Apple, macOs Catalina’yı yeni Mac masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarıyla birlikte piyasaya sürebilir.

Yakın zaman sonra kullanıcılarla buluşacak olan Catalina güncellemesi ile iTunes devri son bulacak. Efsanevi uygulamayı Apple Music, Apple Podcast ve Apple TV olmak üzere üç parçaya bölen şirket, verimlilik ve performans konusunda önemli iyileştirmeler yapmıştı. Ayrıca yeni güncelleme ile Sidebar özelliğinin geleceği bilgisini de paylaşalım. Söz konusu yenilik, bir iPad'i ikinci ekran olarak kullanma imkanı sunuyor.

Yeni iPad modelleri

apple

Avrasya Ekonomi Komisyonu (EEC) veri tabanı, yeni Apple cihazlarının ürün numaralarını görebildiğimiz güvenilir bir kaynak olarak kabul ediliyor. Apple, bu yaz boyunca toplam yedi yeni iPad model numarası dosyaladı. 

Yeni tanıtılan 10,2 inç iPad, bunlardan üçünü kullanıyor: A2197, A2198 ve A2200. Fakat geride kalan A2228, A2230, A2232 ve A2068 olmak üzere dört numara hala lanse edilmeyi bekleyen yeni tablet modelleri olduğunu gösteriyor.

Söz konusu modeller, geçen yıl piyasaya sürülen 12.9 ve 11 inç iPad Pro'nun yerini alabilir. Bununla birlikte yeni iPad’lerin iPhone 11 Pro gibi üçlü kamera sistemine sahip olabileği de söylentiler arasında.

Apple TV 2019

apple

Apple, Netflix benzeri online dizi ve film izleme platformu Apple TV+’ı geçtiğimiz mart ayında tanıtmıştı. ABD’li teknoloji devinin yeni hizmeti 1 Kasım’da kullanıcılarla buluşacak. 

Apple TV+ platformunun yeni bir donanımla birlikte geleceği tahmin ediliyor. Yeni Apple TV'nin, geçen yılki iPhone XS serisi gibi bir Apple A12 yongası tarafından destekleneceği dışında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Selefine göre işlemci gücünde önemli bir yükseltme alacak olan cihaz, şirketin yeni oyun hizmeti Apple Arcade'i de bünyesinde barındırabilir.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/656288/apple-october-event-2019-mac-pro-macbook-ipad/
13
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
1
1
0