Apple’ın iPhone’da Açık Bulan Türk Lise Öğrencisine Verdiği Komik Para Ödülü

520
301
31
26
25
Bursa'da yaşayan lise öğrencisi Oğuz Akçay, iPhone telefonunda bulduğu teknik bir açığı Apple'a bildirmesi üzerine 100 lira ile ödüllendirildi. Apple'ın lise öğrencisine verdiği ödülün miktarı ise tartışma yaratacak cinsten.

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde ailesiyle yaşayan, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik bölümü son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Oğuz Akçay, teknoloji devi Apple'ın ürettiği iPhone marka telefonunda yazılım açığı buldu.

Manzara fotoğrafları çekmeyi seven Akçay, arkadaşı ile konuştuğu sırada fotoğraf çekmek istedi. Telefon görüşmesini sürdürdüğü sırada fotoğraf çekmek için telefonun kamerasını açan Oğuz Akçay, hatanın kendi telefonundan kaynaklandığını düşünse de daha sonra başka telefonlardan deneyerek telefonda yazılım hatası olduğunu keşfetti.

apple iphone açığı bursalı öğrenci

Firmaya mail atarak durumu bildiren Akçay, bir süre sonra kendisine teşekkür maili geldiğini belirterek, "Arkadaşımla telefon görüşmesi yapıyordum. Bu sırada güneşin doğuşunu fotoğraflamak istedim. Telefonumda video sekmesine girerek video kayıt yapmaya başladım. Yaklaşık 5 saniye kayıtın ardından birden telefonum dondu. Daha sonra siyah ekran oldu.

Ekranda telefonun logosu çıktı. Ama bu sırada telefon görüşmesi yapmaya devam ediyordum. Bunun benim telefonumdan kaynaklı bir hata olduğunu düşündüm. Farklı telefonlarda denediğimde yine aynı hatayla karşılaşınca durumu firmaya bildirdim. Birkaç gün sonra bana mail attılar. Böyle bir açığı bulduğum için bana teşekkür ettiler. Daha sonra bana küçük bir sürpriz hazırladıklarını belirterek bakiyeme 100 lira yüklediler" diye konuştu.

Kendisinin sürekli yazılım ve kodlama ile uğraştığını belirten Oğuz Akçay, "Böyle büyük bir markanın açığını bulmak beni çok şaşırttı. Bulduğum için de çok mutlu oldum. Çevremdekiler ilk başta bana inanmadılar. Apple'dan mail geldiğini görünce inanmaya başladılar" dedi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201911121040605289-lise-ogrencisi-applein-acigini-buldu-hesabina-100-lira-gonderildi/
520
301
31
26
25
Emoji İle Tepki Ver
520
301
31
26
25