Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Donanım Haberleri ve İçerikleri

Apple, MacBook’ları Kablosuz Şarj Cihazına Dönüştürecek Bir Patent Aldı

Apple'ın kablosuz ters şarj desteği üzerinde hala çalıştığını gösteren bir patent ortaya çıktı. Patentte Macbook'ların, iPhone ve Apple Watch gibi cihazlar için adeta kablosuz şarj istasyonuna dönüştüğü görülüyor.

Apple, MacBook’ları Kablosuz Şarj Cihazına Dönüştürecek Bir Patent Aldı
Ozan Baki Ozan Baki /

Apple, cihazlarına ters kablosuz şarj desteği getirme fikrinden vazgeçmemiş görünüyor. MacBook'ların iPhone telefonlara kablo karmaşası olmadan güç göndermesini sağlama fikri gerçeğe dönüşmeye yakın. Macbook'u kablosuz şarj cihazına dönüştüren yeni bir patent ortaya çıktı.

Teknoloji devinin son ürünü olan iPhone 11'in kablosuz şarj desteğine sahip olan diğer telefonları ve giyilebilir teknoloji ürünlerini şarj etmeyi sağlayan ters kablosuz şarj özelliğiyle gelmesi bekleniyordu, ancak beklenen olmadı. Bununla birlikte, Apple mühendislerinin teknoloji üzerinde hala çalıştıklarına dair yeni kanıtlar dün ortaya çıktı.

Macbook'lara ters kablosuz şarj desteği getirecek patentin görseli

Apple, MacBook’ları Kablosuz Şarj Cihazına Dönüştürecek Bir Patent Aldı

Apple, 5 Aralık 2019'da ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne (USPTO) Elektronik Cihazlar Arasında Endüktif Şarj başlıklı bir patent sundu. Bu patent, aslında 2018 yılının temmuz ayında aynı adla kaydedilen bir patentin güncellenmesinden ibaret. Yine de patent, Apple'ın gelecekte MacBook, iPad ve iPhone modellerine iki yönlü endüktif şarj desteği getirmek için araştırmalara devam ettiğini gösteriyor.

Apple patenti, kablosuz şarj cihazlarını dizüstü bilgisayarlara yerleştirerek, Macbook'un iPhone ve Apple Watch gibi cihazları şarj edebilmesini hedefliyor. Diğer yandan şirketin, kablosuz şarj cihazlarını dizüstü bilgisayarlarına, tabletlerine ve telefonlarına yerleştirme fikri sadece patent olarak da kalabilir.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
S
Savaş Başaraner 6 yıl önce
Huawei gelmeden
Emre andiçen 6 yıl önce
Çok iyi
E
Emre Korkmaz 6 yıl önce
Her marka her gün bi patent alıyor ama ne zaman yapacaklar bakalım
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)