Kulaklıkları Hazırlayın: Apple Music'in Uzamsal ve Kayıpsız Ses Özellikleri Android'e Geliyor

37
4
1
1
1
Apple, Android için Apple Music uygulamasının son beta sürümünde Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses özelliklerini beta katılımcılarının kullanımına sundu. Dolayısı ile bir sonraki Apple Music güncellemesinde özelliklerin tüm Android kullanıcılarına sunulmasını bekleyebiliriz.

Apple, çevrimiçi müzik servisi Apple Music için kısa süre önce yapmış olduğu görkemli bir duyuruda kullanıcılara Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses adında iki yeni özellik sunduğunu açıklamıştı. Her iki özellik de Apple Music'ten 'daha iyi' bir ses deneyimi isteyenler için altın değerinde olurken; Apple, duyuru sırasında özelliklerin Android sürümüne 'daha sonra' geleceğini belirtmişti.

Apple Music'in Android Beta versiyonu için yayınlanan yeni bir güncelleme, Apple Music abonesi Android kullanıcıları için Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses özelliklerinin kapıda olduğunu gösterdi. Android için Apple Music 3.6 beta sürümü ile birlikte Apple Music'in iki yeni özelliği, uygulamanın beta katılımcıları için kullanıma sunulmuş durumda. Dolayısı ile bir sonraki Android için Apple Music güncellemesinde hem Uzamsal Ses hem de Kayıpsız Ses'in kullanıma sunulmasını bekleyebiliriz.

Uzamsal Ses ve Kayıpsız Ses nedir?

Apple Music

Apple, 'Kayıpsız Ses' olarak adlandırdığı özelliğini tam olarak şu şekilde açıklıyor:

"Kayıpsız ses sıkıştırma, bir şarkının orijinal dosya boyutunu küçültürken verinin tamamını mükemmel bir biçimde korur. Apple Music’in 75 milyondan fazla şarkı içeren kataloğu şimdi farklı çözünürlüklerde kayıpsız ses formatında da sunuluyor.1 Apple Music’te “Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir. Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliğive depolama alanı kullanır."

Apple, 'Uzamsal Ses' özelliği için ise şu açıklamayı paylaşıyor:

"Uzamsal Ses teknolojisi, sanatçılara hayranları için gerçek anlamda çok boyutlu sesler ve netlik içeren etkileyici işitsel deneyimler sunma fırsatı veriyor. Devrim niteliğinde etkileyici bir ses deneyimi sunan Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses, sanatçıların müziği her yönden ve yukarıdan gelecek biçimde hazırlamasına olanak veriyor." 

Kaynak : https://www.imore.com/spatial-and-lossless-audio-come-apple-music-android-latest-beta
37
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
4
1
1
1