Apple News+ ile 2011’de Tanıtılan Newsstand’in Sunumları Arasındaki Şaşırtıcı Benzerlik (Video)

8
3
2
0
0
Apple, iki gün önce gerçekleştirdiği lansman ile yeni yayın servisi Apple News+'ı duyurdu. Fakat görünüşe göre Apple, News+'ın lansmanını aslen 8 yıl önce gerçekleştirmiş.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple’ın 25 Mart akşamı düzenlediği ‘Show Time’ adlı lansman etkinliğinde, yeni abonelik servisi Apple News+ da tanıtıldı. Hem Mac hem de iOS cihazlarda kullanılabilen Apple News+, kullanıcıların aylık ücretli abonelikleri dahilinde onlarca yüzlerce dergi ve gazeteye sınırsız bir şekilde erişebilmesini mümkün kılıyor.

Şimdi takvimleri biraz geriye saralım ve 2011 yılına geri dönelim. Apple, 2011 yılında düzenlenen WDCC Keynote etkinliğinde Apple Newsstand adlı yeni uygulamasını tanıtıyor. Türkçe karşılığı Gazete Bayisi olan Newsstand’ın amacı, iOS kullanıcılarının gazete ve dergi aboneliklerini tek bir uygulamada bir araya getirmeleriydi. Apple News+ ile oldukça benziyor öyle değil mi? Daha yeni başlıyoruz.

Inverse editörü Weston Green, Apple’ın geçtiğimiz günlerde yeni ‘yayın’ servisinin lansmanını izlerken bir şeylerin kendisine oldukça tanıdık geldiğini fark etti. Apple’ın News+ için gerçekleştirdiği sunum, 2011 yılında Newsstand için gerçekleştirilen sunumun neredeyse birebir aynısıydı. Tabi bazı önemli farklar bulunmuyor da değildi; 2011’de ekranda yer alan Oprah Winfrey’in Apple News+ lansmanında sahnede olması gibi.

Inverse YouTube kanalı tarafından yayınlanan aşağıdaki video, Apple’ın 2011’deki Newsstand ve 2019’deki News+ lansmanlarının ne denli birbiri ile benzediğini ortaya çıkarıyor. Bu benzerliği Apple’ın sunum tarzındaki tutarlılık ya da ilk kez 2011 yılında hayata geçen bir projeye olan inancı olarak yorumlayabilirsiniz. Ancak her ne olursa olsun bu seviyede benzer bir sunumun oldukça ilginç olduğunu söylemeliyiz.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/54386-apple-news-plus-keynote-like-newsstand-wwdc-2011-keynote
8
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
0
0