Yazılım Öğrenin: Apple, Uygulama Geliştirmek İsteyenler İçin Ücretsiz Xcode, SwiftUI ve UIKit Eğitimi Sunuyor

31
5
1
1
1
ABD merkezli teknoloji devi Apple, iOS için uygulama geliştirmek isteyenlere ücretsiz bir fırsat sunuyor. Doğrudan Apple web sitesi üzerinden ücretsiz bir şekilde verilen eğitimlerde Xcode, SwiftUI ve UIKit hakkında temel bilgiler edinmek mümkün.

Akıllı telefon kullanımının sürekli olarak artması, bilişim teknolojileri dünyasında uygulama geliştirici ihtiyacını da doğru orantılı şekilde etkilemekte. Zira kurumsal bir bünyede bulunmaya gerek duymadan, herkes yazılım, özellikle de akıllı telefon uygulaması geliştirebilmekte.

Bu gelişimin yarattığı en önemli avantajlardan birisi, uygulama geliştirmek için çoğu durumda belli bir ekosisteme bağlı kalma zorunluluğunun olmaması. Öyle ki Windows kullanıcısı bir geliştirici, tek bir yazılım geliştirme aracını kullanarak hem iOS hem de Android üzerinde çalışabilecek uygulamalar geliştirebilme imkanına sahip. Kaliforniya merkezli teknoloji devi Apple da, yazılım dünyasındaki gelişmeleri biraz olsun destekleyebilmek için, giriş seviyesinde iOS uygulama geliştirme eğitimini ücretsiz olarak sunmaya başladı. Herhangi bir aracı eğitim kurumuna başvurmadan doğrudan Apple aracılığıyla alınabilen eğitimle bir iOS uygulaması geliştirmek için temel bir bilgi birikimi edinmek mümkün.

Eğitim birçok konuda temel bilgiler içeriyor

ios

Ücretsiz olarak sunulan eğitimde, iOS uygulamalarının arayüzünü teşkil eden SwiftUI hakkında, uygulama içi navigasyon, sayfalar arasında veri aktarımı, çizim ve ses kaydı gibi birçok konu yaklaşık 12 saatlik bir sürede ele alınmakta.

Bu eğitim iOS’te temel bir şekilde uygulama geliştirmeye başlamak için gayet iyi olsa da içeriklerde Türkçe desteğinin bulunmadığını da belirtmekte fayda var. Eğitimin başvuru sayfasına ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

31
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
5
1
1
1