Bazı iOS Sürümlerinde Hava Durumu Uygulamasının ‘69°’ İbaresini Göstermesini Engelleyen Bir Hata Bulundu

56
4
2
1
0
Bazı iOS sürümlerindeki hava durumu uygulamasının 69° ibaresini göstermediği fark edildi. Onun yerine 68° ve 70° ibarelerinin görünmesine sebep olan hatanın, ölçü birimi dönüştürmesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Yakın zamanda kullanıcıların dikkatini çeken, oldukça garip bir iOS hatası bulundu. Bazı iOS sürümlerinde hava durumu uygulamasının ısrarla 69 sayısını göstermediği gözlendi.

Diğer sürümlerinde bir bölgede 69° ibaresi görünürken, aynı bölgenin hava durumuna söz konusu iOS sürümlerinden bakanlar, 68° ve 70°’yi görseler de asıl sonuçla karşılaşamadılar.

Ölçü birimi çevrilirken yuvarlama yapıldığı düşünülüyor

apple weather

Söz konusu sorun, iOS 14.6 ve önceki bazı sürümlerinde saptandı. Durum, iOS 11.2.1 ve iOS 15 betası yüklü cihazların doğru değer olan 69°’yi gösterip diğer bazı sürümlerin bu sonucu vermemesiyle fark edildi. Hava durumu uygulamasının Laguna Beach lokasyonundaki sıcaklığı 69° olarak göstermesi gerekirken diğer sürümler ısrarla bu sayıyı göstermedi.

Olaya dair olası bir açıklamaysa şu şekilde: Uygulama santigrat cinsinden alınan sayıyı fahrenayta çevirirken ufak bir yuvarlama yapıyor ve sayıyı 69 yerine 70 ya da 68 olarak gösteriyor. Ayrıca bu durum sadece uygulamada bulunuyor. Apple’ın Weather.com’dan aldığı veriler ise bir sorun olmadan doğru değeri gösteriyor. Yani sorun, muhtemelen ufak bir hatadan kaynaklanıyor. 

Öte yandan Twitter'da hatayı paylaşan Marques Brownlee'nin Tweet'ine uygulamanın geliştiricisi Novall Swift'ten de komik bir cevap geldi. Swift, paylaştığı yanıtta gülücük emojisiyle "Ne onaylayabilirim ne inkar edebilirim." ifadelerine yer verdi. Bu Tweet'se daha sonradan silindi.

Kaynak : https://9to5mac.com/2021/07/13/some-ios-versions-mysteriously-refuse-to-show-69-as-the-temperature-in-the-iphone-weather-app/
56
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
56
4
2
1
0