Audi, Tesla'ya Kafa Tutacak İlk Elektrikli SUV Modelini Tanıttı

39
2
0
0
0
Audi, tek şarj ile 400KM katedebilen, 429 beygir gücünde üç motoru ile asfaltların yeni efendisi olmaya hazırlanan ilk tam elektrikli SUV modeli 2020 E-Tron SUV’u tanıttı.

Alman otomotiv devi Audi, Kopenhag'da düzenlenen etkinlik ile şirketin ilk tam elektrikli SUV modeli olan 2020 E-Tron SUV’u tanıttı. Üç motorlu ve dört çekişli bir otomobil olan 2020 E-Tron SUV, elektrikli otomobil denince akla ilk gelen şirket olan Tesla’nın henüz piyasaya çıkmayan SUV aracı Model Y’ye doğrudan rakip olacak.

2020 E-Tron SUV, tepeden tırnağa muhteşem bir araç olsa da en dikkat çekici özelliği alışık olduğumuz fiziksel yan aynalar yerine sanal yan aynalara sahip olması. Bildiğiniz gibi günümüz araçlarında sürücülerin park etme, trafik takibi ve keskin dönüşlerde kullanması için aracın dışında iki adet ayna bulunuyor.

Uzun yıllardır bu aynalar sürücüler için oldukça faydalı olsa da aracın iki yanında da çıkıntı oluşturdukları için nihai araç genişliğini artırıyorlar. Audi, bu duruma çözüm olarak sanal yan aynalar geliştirdi. Aracın yanlarında bulunan kameralar, hem ön yolcu, hem de sürücünün yanında bulunan ekranlara anlık görüntü sağlayarak ayna işlevi görüyor.

Ayna olarak işlev görecek ekranlar 7 inçlik boyutlarıyla fazlasıyla yeterli olacak. Ayrıca LCD yerine OLED panel kullanımı, güneşli günlerde güneş ışığının ekrandan yansımasını engelleyecek. Kameraların görüntü sağladığı açılar, sürücüye göre manuel olarak yeniden programlanabilecek.

Audi’nin açıklamasına göre 2020 E-Tron SUV, tek şarj ile 400 kilometre maksimum menzile sahip olacak. Ayrıca yine şirketin açıklamasına göre araç, 150 kW'lık şarj istasyonunda 30 dakika şarj edilerek 320 kilometreye kadar ilerleyebilecek. Fakat Nissan’ın kısa süre önce yakıt tüketimi verilerinde hile yaptığını açıklaması, tüketicileri bir miktar endişelendiriyor.

Sürücü koltuğunun hemen karşısında yer alan gösterge paneli, sanal bir kokpit hissi yaratır ve sürücüye araç ile ilgili kritik bilgileri yansıtır. Orta konsolda ise iki farklı ekran bulunuyor. Alt kısımda bulunan ekran klima gibi araç içi kontrolleri gösterirken, üst tarafta bulunan ekran navigasyon, müzik ve telefon uygulamaları gibi bilgi-eğlence sistemini gösterir.

Aracın içinde yer alan 6 hoparlörlü, 705 wattlık Bang & Olufsen premium ses sistemi, 2020 E-Tron SUV’la yolculuk sırasında mükemmele yakın bir ses deneyimi yaşamanızı sağlar. Ayrıca aracın üstün bir ses yalıtımı, dışarıdan gelen herhangi bir sesin müzik keyfini bozmasını engeller.

Önümüzdeki yıl piyasaya çıkması beklenen 2020 E-Tron SUV’un 89 bin dolar yani vergiler hariç 480 bin TL fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Günümüzde en sıradan otomobilin dahi 50-60 bin TL’den satıldığı düşünülürse böylesine premium bir otomobilin yüksek fiyattan tüketicilerle buluşması olağan karşılanabilir.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/audi-e-tron-tesla-challenger-has-impressive-interior-2018-7
39
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
39
2
0
0
0