Yeni Bir Araştırmaya Göre B12 Vitamini, Koronavirüs Enfeksiyon Riskini Düşürebilir

12
1
0
0
0
Yeni bir araştırma gerçekleştiren bilim insanları, B12 vitamininin bir formu olan metilkobalaminin enfeksiyon riskini düşürmek için kullanılabileceğini açıkladılar. Yine de bunun için kesin bir ifade kullanmadan önce bazı testlerin yapılması gerektiği belirtiliyor.

Uluslararası Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Birliği’ne bağlı IUBMB Life dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Manipal Yüksek Öğretim Akademisi ve Bölge Biyoteknonoloji Merkezi’nden bilim insanları, B12 vitamininin SARS-COV-2’nin enfekte olduğu hücreden yayılmasını engelleyebileceğini tespit ettiler.

Söz konusu çalışma için bir bilgisayar simülasyonu oluşturan bilim insanları, B12 vitamininin bir formu olan metilkobalaminin, SARS-COV-2’nin genomunda bulunan ve patojenin kopyalanmasından sorumlu olan özel bir enzimi inhibe ettiğini gözlemlediler. 

Metilkobalamin, koronavirüs enfeksiyon riskinin düşürmesini sağlayabilir

b12

Bilim insanlarına göre metilkobalamin; sağlık personeli, yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan kişiler gibi yüksek risk grubunda bulunan kişilerde enfeksiyon riskini düşürmek ve acil müdahalede bulunabilmek için koruyucu olarak kullanılabilir. 

Yine de bilim insanlarına göre metilkobalaminin kullanılabilmesi için COVID-19 tedavi protokollerinde değişiklikler yapılması, bu değişiklikler için de metilkobalaminin bazı testlere tabi tutulması gerekiyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202008281042742549-bilim-insanlari-koronavirusun-cogalmasini-engelleyen-bir-vitamin-tespit-etti/
12
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
0
0
0