Sivrisinek Kovucu Spreylerdeki Bir Maddenin Koronavirüsü Yok Ettiği Keşfedildi

58
16
8
4
2
İngiliz savunma laboratuvarında araştırma yapan bilim insanlarına göre, sivrisinek kovucularda da bulunan Citriodiol isimli bir madde koronavirüsü yok ediyor. Maddenin ana kaynağı ise okaliptüs ağaçları.

2020'nin neredeyse tamamında koronavirüs pandemisine karşı mücadele ettik. Vaka sayılarında artış devam ederken binlerce araştırmacı, virüse karşı etkin bir aşı ve ilaç için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Rusya, Hindistan gibi ülkeler aşılarını açıklamış olsalar da henüz tüm dünyaya etkin bir şekilde yapılacak çoğunlukta ve güvenlikte aşı bulunmuyor. 

Sky News’te yer alan bir habere göre İngiltere’de yapılan bir araştırmada, sivrisinek vb. böcekleri öldürmek için kullanılan spreylerde bulunan bir madde koronavirüsü yok edebiliyor. İngiltere Savunma Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarı’nda görev yapan bilim insanlarına göre, Citriodiol isimli bu madde çevreden gelen koronavirüse karşı koruyucu bir katman sağlayabiliyor.

  • UYARI: Sivrisinek ya da böcek ilaçlarını doğrudan vücudunuza sıkmak zehirlenmelere yol açabilir.

sivrisinek spreyi

Spreylerdeki diğer maddeler gibi yan etisi yok:

NTV’de yer alan habere göre Citriodiol maddesinin herhangi bir yan etkisinin bulunmadığı da. Bu araştırmanın ardından Citrefine International’ın genel müdürü Jacqueline Watson, İngiliz hükümetinden resmi bir test programı yapabilmeleri için destek istediklerini duyurdu. Koronavirüsle savaşta çok önemli bir şans yakaladıklarını söyleyen Watson, bu şansı kullanmak için kapsamlı bir teste ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Söz konusu madde okaliptüs ağaçlarından elde ediliyor:

Koronavirüse karşı yeni bir umut olarak açıklanan Citriodiol maddesi, okaliptüs ağacının yaprakları ve gövdesinden elde ediliyor. 

UYARI: Sivrisinek ilaçları doğrudan vücuda sıkılmamalı:

Bu yeni keşif çok önemli olsa da hala aydınlatılması gereken noktalar var. Bu sebeple uzmanlar sivrisinek spreylerinin doğrudan vücuda sıkılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Bu spreylerde Citriodiol dışında pek çok zararlı madde bulunduğu için insan tenine zarar verebilir. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202008261042731286-ingiliz-savunma-laboratuvari-sivrisinek-ilacinda-koronavirusu-olduren-bir-madde-kesfetti/
58
16
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
58
16
8
4
2