Beresheet Uzay Aracı'nın Neden Başarısız Olduğu Ortaya Çıktı

48
11
3
2
2
SpaceIL'in uzun süredir üzerinde çalıştığı ancak teknik bir problemden dolayı Ay'ın yüzeyine düşen Beresheet hakkında ilk resmi açıklama geldi.

İsrail'in 8 yıl boyunca üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz ay yörüngeye başarılı bir şekilde oturan Beresheet Uzay Aracı, 11 Nisan'da Ay'ın yüzeyine inmek için harekete geçmişti. Bildiğiniz üzere bu girişim başarısız oldu ve Beresheet Uzay Aracı'nın enkazı Ay yüzeyine düştü.

Düşüşün ardından fazla bir zaman geçmeden SpaceIL'den resmi bir açıklama geldi. Resmi Twitter hesabından konuyla ilgili soru işaretlerini gideren SpaceIL, ilk teknik problemin Ay'dan 14 kilometre yukarıdayken fark edildiğini ve yüzeye 150 metre kaldığında bağlantığının koptuğunu söyledi. Beresheet'in sinyali koptuğunda sahip olduğu hız ise 500 km/s idi.

İnişteki asıl aksaklığın tek bir bileşendeki problem yüzünden yavaşlatmanın gerçekleştirilememesi olduğunu belirten SpaceIL, Beresheet için 100 milyon dolar civarı kaynak ayırmıştı. İsrail Başkanı Benjamin Netanyahu'nun konuyla ilgili açıklamasına göz atmak için yukarıdaki ilgili haberi kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/04/12/moon-lander-crash-spaceil-israel-beresheet/
48
11
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
48
11
3
2
2