Bilim İnsanı: Gelecekte İnsanların Yerini Cyborglar Alacak

18
9
8
5
4
Bir bilim insanına göre insanlığın Dünya üzerindeki hakimiyeti çok uzun sürmeyecek. Dr. James Lovelock’a göre insanlar, baskın tür olarak yerlerini cyborglara kaptıracak.

Gelecekte insanların yerine baskın türün cyborglar olacağına inanan insanlar var. Örneğin ünlü girişimci Elon Musk, insanların hayatta kalmak istiyorlarsa yapay zeka değişimini kabullenmesi gerektiğini söylüyor. Hatta ünlü iş adamının kurucusu olduğu Neuralink adlı şirket, insan-makine arası iletişim sağlayacak bir proje üzerinde de çalışıyor.

Doktor James Lovelock ise duruma daha farklı bir açıdan yanaşıyor. O’na göre gelişmiş robotlar ve yapay zeka, insanlığa karşı dönmeyecek. Onun yerine dünyayı insanların isteklerine göre şekillendirecek.

Lovelock: Makineler Dünya’yı neden ele geçirsin ki?

yapay-zeka

Lovelock, yapay zekanın zaten insandan daha zeki olduğunu söylerken ‘Neden Dünya’yı ele geçirsinler ki?’ diye de soruyor. Lovelock bu konuda örnek olarak AplhaGo’yu örnek veriyor. Kendi kendine Go oynamayı öğrenen bu yapay zeka şu anda dünyanın en iyi oyuncusu oldu. Lovelock’a göre cyborglar insanlara ihtiyaç duymayacak ve bizi düşmandan ziyade büyük ve kalabalık bir tür olarak görecek.

Lovelock, başka gezegenlerde yaşam olmadığına inanan bir isim ve bu nedenle Dünya'daki bilginin korunması gerektiğini söylüyor. O’na göre “Bilme hediyesini yeni akıllı varlıklara sunmaya hazırlanıyoruz”

Teknolojik gelişmeler, insanlar ve çevre hala üzerinde tartışılan bir konu. Bilim insanları yapay zeka davranışlarının sonuçlarını henüz öngöremiyor. Bu nedenle de konuya şüpheci yaklaşıyorlar. Daha fazla bilgi elde ettiğimizde daha çok gözlemde bulunabileceğiz.

Kaynak : https://hothardware.com/news/scientist-argues-cyborgs-will-replace-humans
18
9
8
5
4
Emoji İle Tepki Ver
18
9
8
5
4