Bilim İnsanlarından Yeni Bir İcat: Vücuda Suyla Yapıştırılan Elektronik Dövmeler

12
4
4
3
3
Bilim İnsanlarından Yeni Bir İcat: Vücuda Suyla Yapıştırılan Elektronik Dövmeler
Çok eski tarihlere dayanan dövme kültürü, çoğu şey gibi teknolojinin elinden kurtulamadı. Şimdilerde yeni icat edilen elektronik dövmeler, birçok farklı kullanıma izin veriyor.

Çocukluğumuzda muhtemelen hepimizin bir kez olsun denediği yapışkan dövmeler, şimdi çok farklı amaçlarla tekrar karşımıza çıkıyor. Cips paketlerinden çıkan dövmeleri andıran ancak onlardan çok daha akıllı olan elektronik dövmeler, birçok işlevin gerçekleştirilmesinde rol oynuyor. Carnegie Mellon araştırmacıları tarafından icat edilen dövme türü, ucuz ve esnek olmasıyla da ilgi topladı.

Kullanımı kolay, ucuz ve esnek olan dövme türü, bilgisayar sistemlerinde de büyük bir adım olarak kabul ediliyor. Sıradan bir yazıcı sayesinde kalıplanabilen dövmeler, Carnegie Mellon Üniversitesi Mühendislik Koleji’nden bir ekip tarafından tasarlandı. İşlem sırasında elektrik ileten bir sıvı metal alaşım, dövme kağıdı ile birleştirildi. Sonrasında vücudun istenen bölgesine su ile yapıştırılan dövme, aslında çocukluğumuzun dövmelerine çokça benziyor.

Elektronik dövmeler yaratmanın yeni bir yolunu keşfettiklerini söyleyen ekip yöneticisi, kişinin istediği zaman bunu vücudundan silebileceğini de vurguladı. Kullanımı kolay bu dövme ile cildinize takmak istediğiniz her türlü cihazı kullanabilirsiniz. Özellikle giyilebilir ürünler için kullanılacak olan icat, vücut hareketlerinizi takip edebilecek bir ivmeölçer olarak da kullanılabilecek.

Kaynak : https://interestingengineering.com/thin-electronic-tattoos-adhere-to-the-human-body
12
4
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
3
3